Provincie Overijssel

Overijssel zoekt duurzame projecten

De provincie Overijssel is op zoek naar gemeenten, waterschappen, maatschappelijke organisaties en bedrijven, die geld nodig hebben voor duurzame projecten. De provincie wil deze projecten subsidiëren in het kader van het nieuwe programma Leren voor duurzame ontwikkeling 2004-2007.

Bij leren voor duurzame ontwikkeling gaat het om het maken van duurzame keuzes, een uitgebalanceerde afweging van sociale, economische en ecologische argumenten. Hier en nu, maar ook over de landsgrenzen en voor de volgende generaties.

Het programma Leren voor duurzame ontwikkeling kent vier speerpunten:


*stedelijke ontwikkeling


*plattelandsontwikkeling


*mobiliteit


*gebruik van hulpbronnen

Deze vier speerpunten sluiten naadloos aan bij wat er in de provincie leeft en wat er nodig is. Bij elk van de vier speerpunten heeft de provincie ambities geformuleerd. Deze ambities kunnen gerealiseerd worden met behulp van concrete projecten en initiatieven. Bovendien is 'leren' hierbij een belangrijk uitgangspunt; het ontwikkelen en delen van kennis. Bij die leerprocessen wil de provincie zoveel mogelijk mensen betrekken: jong en oud, burger en professional, scholier en boer.

Projecten kunnen 2 keer per jaar bij de provincie worden ingediend; voor 1 april en voor 1 oktober. Het programma Leren voor duurzame ontwikkeling loopt tot en met 2007. In totaal er is de komende jaren 675.000 euro voor projecten beschikbaar. Er zit geen maximum aan wat er aan projecten wordt gesubsidieerd. Wel is er maximaal 60% subsidiabel binnen deze regeling en moet er 40% co-financiering worden bijgedragen.

Bij het programma Leren voor duurzame ontwikkeling hoort ook een nieuwe website: www.prv-overijssel.nl/duurzaamheid. Hier kunnen belangstellenden alles te weten komen over wat duurzaamheid inhoudt en hoe ze een project kunnen indienen. Met concrete informatie over de subsidieverordening, voorbeeldprojecten, het aanvraagformulier en andere praktische zaken.

Naar de site van duurzame ontwikkeling

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2005 Provincie Overijssel