Gemeente Gouda


gemeente besteedt deurwaarderstaken uit (15/03/2005)

De gemeente besteedt per 1 januari 2006 een aantal deurwaarderstaken uit. Dat heeft het college van BenW op 15 maart 2005 besloten. Een deel van de taken draagt de gemeente over aan een extern invorderingskantoor. Ook de wijze van invorderen verandert: dwangbevelen worden in eerste instantie niet meer persoonlijk overhandigd, maar via de post bezorgd. Wordt hierop niet gereageerd, dan volgt alsnog een bezoek van de deurwaarder.

De gedeeltelijke uitbesteding en de aangepaste werkwijze moet leiden tot een jaarlijkse besparing van 98.000 euro. Deze besparing wordt mede behaald, doordat één formatieplaats vervalt.

Deurwaarderstaken

De gemeente Gouda heeft momenteel twee deurwaarders in dienst. Hun werkzaamheden omvatten het innen van openstaande schulden, omdat mensen bijvoorbeeld hun belastingen niet (op tijd) betalen. Als iemand weigert zijn schuld te betalen kan de deurwaarder verschillende maatregelen nemen om de wanbetaler tot betaling te dwingen. Die maatregelen variëren van het bezorgen van een dwangbevel tot inhouding op het loon of het in beslag nemen en eventuele verkoop van iemands eigendommen. De gemeente besteedde deurwaarderstaken voor belastingaanslagen buiten de gemeente Gouda al eerder uit.

Het plan om de deurwaarderstaken uit te besteden, past binnen OptimaForma, waarmee de gemeente zich wil toeleggen op de rol van regisseur en uitvoerende taken zoveel mogelijk wil uitbesteden. OptimaForma moet leiden tot een structurele besparing van ruim 13 miljoen euro vanaf 2008. De ondernemingsraad moet nog over het plan adviseren.


- einde bericht - Footer