Politie Zeeland


---

Z-1439-2005 Diefstal verijdeld
Omstreeks 04.30 uur vannacht werd een van de bewoners van een woning aan de Dinkelstraat in Terneuzen wakker en keek uit zijn raam.
Op de oprit van de woning stond een man. De andere bewoners werden gewekt en toen zij op de oprit gingen kijken was de man verdwenen. Wel zagen de bewoners toen dat een grote stapel dakpannen voor hun woning waren gezet, mogelijk met de bedoeling deze weg te nemen. Door het kordate optreden van de bewoners is deze poging dus verijdeld.

Z-1440-2005 Verkeersongeval met letsel
Omstreeks 08.53 uur vanmorgen heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Scheldeboulevard in Terneuzen.
Een 75-jarige Terneuzenaar reed, met zijn brommobiel, over de Zeedijk/Scheldeboulevard in Terneuzen. Toen hij de dijk omhoog wilde rijden verloor hij de controle over zijn voertuig en viel uit het brommobiel. Hij werd door een voorbijganger gevonden die de hulpdiensten in kennis stelde. De man is in het ziekenhuis opgenomen met een schouderbreuk.

Z-1441-2005 Schaap doodgebeten, Zaamslag
Tussen zondagmiddag 17.30 uur en gistermiddag 15.00 uur is een schaap uit een weiland aan de Zaamslagsedijk in Zaamslag doodgebeten.
De eigenaar vond het schaap gistermiddag met een doorgebeten keel. Mogelijk is een hond de veroorzaker.

O-1442-2005 Vernieling Baarland
Van een stacaravan in Baarland is een ruit vernield. Een schadebedrag is nog niet bekend.

W-1443-2005 Vernieling auto, Oost Souburg
Maandagavond, tussen 19.00 en 22.00 uur, is in de Middelburgsestraat in Oost Souburg een geparkeerde auto vernield.
Van de auto zijn twee banden lekgestoken. Een schadebedrag is niet bekend.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.