Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

16-03-2005
Openbare besluitenlijst college van B&W

Besluitenlijst vergadering B en W Datum: 8 maart 2005

NR. AFD. ONDERWERP BESLUIT B EN W

0. ALGEMEEN BESTUUR

0-1 POI Slip van afd. POI d.d. 22-2-2005, inzake aanstelling nieuwe voor-vrouw schoonmaakteam Stadskantoor. Conform advies. Mevr. E.M. Zwarthoed-Jonk m.i.v. 1-3-2005 aanstellen als voorvrouw schoonmaakteam Stadskantoor (organiek: mede-werkster Interieurverzorging A), onder toepassing van de rechtspositie als vermeld in de toelichting. Dit in verband met FPU voorgangster. Vervanging noodzakelijk ivm aansturing.
0-4 IBZ Slip van sectie BO d.d. 23-2-2005, n.a.v. verzoek van A. Vink inzake verstrekken van informatie/Wet openbaarheid van bestuur. In brief naar aanleiding van verzoek besluit college met onderliggende motivering mededelen.
0-5 SECR Slip van de gemeentesecretaris inzake huisvesting stadskantoor en herinrichting parkeerplaats. Conform advies. Instemmen met het conceptraadsvoorstel en dit voorleggen aan de commissie AZ en aan de raad van 28 april a.s.

5. CULTUUR EN RECREATIE

5-1 INW Slip van hoofd afd. INW d.d. 16-2-2005, inzake exploitatie-overeen-komst zwembad De Waterdam. Conform advies.
1. Instemmen met aanhangsel bij exploitatie-overeenkomst m.b.t. tekort subsidiëring.

2. Voordelige verschillen tussen het in de gemeentebegroting geraamde subsidie en het werkelijke exploitatietekort storten in een "exploitatiereserve zwembad".

8. RUIMTELIJKE ORDENING EN
VOLKSHUISVESTING

8-1 VROM Slip van sectie Bouw- en Milieuzaken d.d.14-2-2005, inzake bouw-cijfers 2001-2004. Het college neemt kennis van de cijfers en constateert de gunstige ontwikkeling in de doorlooptijd van de behandeling van aanvragen. Ter kennisname voorleggen aan commissie VROM.
Daarnaast publiceren.
8-2 VROM Slip van afd. VROM d.d. 22-2-2005, inzake plan van aanpak t.b.v. de gebruiksvergunning voor het LHNO-complex. Conform advies. Akkoord gaan met het bijgevoegde plan van aanpak + een aanvullend krediet beschikbaar stellen van .55.000,-- incl. BTW. Kapitaallasten dekken uit reserve onderhoud gemeente-eigendommen. 8-3 VROM Slip van sectie Bouw- en Milieuzaken d.d. 12-1-2005, inzake bouw 8 à 9 woningen aan de Doelenstraat in Edam. Conform advies. Verzoek afwijzen. Op deze plaats past geen bebouwing met deze intensiteit, hoogte en uitstraling. Voor de toekomst hier geen enkele bebouwing toestaan op dit perceel en het bestemmingsplan handhaven. 8-4 VROM Slip van sectie Bouw- en Milieuzaken d.d. 2-3-2005, inzake wel-standsadvies bouwplan Zeestraat in Volendam (Tunnel VOF). Conform advies.

1. Conformeren aan het advies van de gemeentelijke welstands- en monumentencommissie.

2. Het plan voor inspraak gedurende vier weken ter visie leggen. 8-5 VROM Slip van sectie Bouw- en Milieuzaken d.d. 23-2-2005, inzake garage Morseweg in Volendam. Conform advies. Verzoek afwijzen op grond van artikel 44 van de Woningwet wegens strijd met het geldende bestemmingsplan.
8-6 VROM Slip van sectie Bouw- en Milieuzaken d.d. 21-2-2005, inzake erker + uitbreiden verdieping Gaffelstraat 5a in Volendam. Conform advies. Verzoek voor de bouw van een erker afwijzen en verzoek aanpassen t.a.v. de bouw van de kap op de aanbouw. De kap moet worden omgedraaid zodat de goothoogte van 5 mtr aan de achtergevel komt te liggen.
8-8 VROM Slip van sectie Bouw- en Milieuzaken d.d. 21-2-2005, inzake uitbrei-den woning Groot Westerbuiten 64 in Edam. Conform advies. Aanvraag bouwvergunning afwijzen op grond van artikel 44 van de Woningwet wegens strijd met het geldende bestemmingsplan. 8-9 VROM Slip van afd. VROM d.d. 22-2-2005, inzake uitbreiden berging H. Smitsstraat 30 te Volendam. Conform advies. Principeverzoek uitbreiden berging H. Smitsstraat 30 te Volendam wegens strijd met het Bp Het Zand afwijzen en ook het verlenen van medewerking aan een vrijstelling conform art. 19 WRO afwijzen om redenen voornoemd. Akkoord gaan met bijgaande conceptbrief aan verzoeker. 8-10 VROM Slip van sectie Bouw- en Milieuzaken d.d. 21-2-2005, inzake berging Weth. Koningslaan 77 in Volendam. Conform advies. Verzoek afwijzen op grond van artikel 44 van de Woningwet, wegens strijd met het geldende bestemmingsplan.
8-12 VROM Slip van sectie Bouw- en Milieuzaken d.d. februari/maart 2005 inzake verzoek om toestemming voor het verplaatsen van Doeland Everaars B.V. Conform advies. Onder verwijzing naar bijgaande toelichting adviseren wij u, Doeland Everaars B.V. in principe onder in de toelichting gestelde voorwaarden toestemming te verlenen voor het verplaatsen van hun perceel aan de Ambachtsstraat 5-7 naar het pand aan de Nijverheidsstraat 3-5-7 te Edam.

9. FINANCIERING EN ALGEMENE
DEKKINGSMIDDELEN

9-2 B&W Publicatie laagste OZB-tarief in de regio verzorgen.