Campina Melkunie

Nadere uitwerking fusievoorstel Campina Arla vraagt iets meer tijd

Arla Foods en Campina hebben besloten dat zij iets meer tijd nodig hebben om bepaalde aspecten van de geplande fusie tussen de twee bedrijven nader uit te werken.

Om het fusievoorstel aan de respectievelijke ledenraden te kunnen voorleggen, dient over de ledenbewijzen nog overleg plaats te hebben met de Deense mededingingsautoriteiten.

De twee ondernemingen hebben daarom besloten de voor 6 april geplande stemming over de fusie uit te stellen. Het is de bedoeling eind april met het fusie voorstel voor de ledenraden te komen. Campina verwacht ook medio april het boekenonderzoek te hebben afgerond.

We hadden een strak tijdschema voor de fusie, maar we kunnen binnen de afgesproken tijd niet de noodzakelijke toelichting en verduidelijking verschaffen. Gezien het belang willen we daarom eerst alle aandacht besteden aan de nog openstaande vraagstukken voordat we aan de ledenraden het fusievoorstel presenteren, aldus Knud Erik Jensen, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Arla Foods.

We zitten in een fusieproces dat zal leiden tot een nieuwe zuivelcoöperatie en een dergelijk proces vergt maximale zorgvuldigheid, zegt Kees Wantenaar, voorzitter Bestuur/Raad van Commissarissen van Campina. We hadden onszelf een bijzonder strak tijdschema opgelegd en we gunnen ons nu iets meer tijd.