Gemeente Gouda


gouda en reeuwijk houden gemeenschappelijke regeling reeuwijkse plassen tegen het licht (16/03/2005)

De colleges van Gouda en Reeuwijk hebben gisteren besloten de gemeenschappelijke regeling Natuur- en Recreatieschap Reeuwijkse Plassen e.o. (NRRP) tegen het licht te houden. Onder gezamenlijke regie willen ze de voor- en nadelen van participatie in dit schap bekijken. Gouda heeft in het kader van OptimaForma op 1 maart - in de nota verbonden partijen - besloten om alle gemeenschappelijke regelingen te onderzoeken. De regeling Reeuwijkse Plassen e.o. is de eerste die tegen het licht wordt gehouden. Het bestuur van het recreatieschap is op de hoogte gesteld van dit besluit.

Het besluit bevat twee delen. Het eerste deel betreft het in beeld brengen van de consequenties bij beëindiging van deelname van Reeuwijk en Gouda aan het NRRP. Hierin worden ook de inhoudelijke en financiële consequenties betrokken indien beide gemeenten blijven participeren in het schap. Dit onderzoek wordt door Gouda getrokken.

Het tweede deel betreft een onderzoek naar de recreatieve en toeristische kansen voor de gemeente Reeuwijk. Hier zien de beide gemeenten ook een gezamenlijk belang, bijvoorbeeld als het gaat om de Reeuwijkse Hout en het gedeelte waar het Goudse en het Reeuwijkse grondgebied van het Goudse Hout in het geding zijn. Bureau Nederlands Research Instituut voor Recreatie en Toerisme BV te Breda (NRIT) zal dit onderzoek uitvoeren onder regie van Reeuwijk.

De colleges van burgemeester en wethouders van Gouda en Reeuwijk zijn zeer tevreden over de samenwerking tussen de beide buurgemeenten.

Beide onderzoeken dienen vóór de zomervakantie te zijn afgerond.


-einde bericht-
Footer