DELTA N.V.

Credit Rating A+ voor DELTA N.V.

DELTA N.V. te Middelburg heeft een A+ Corporate Credit Rating ontvangen van Standard & Poor.s Rating Services, op basis van de succesvolle multi-utility strategie, een conservatieve financiële strategie, constante sterke cashflows en een gezonde financiële basis. Ook het lage schuldenniveau heeft bijgedragen aan deze goede rating.

DELTA is tevreden met de verkregen credit rating. De directie ziet deze als een blijk van waardering voor de gehanteerde strategie en het gevoerde beleid. Een goede credit rating is belangrijk omdat het een objectief oordeel geeft over de kredietwaardigheid van DELTA. Potentiële vermogensverschaffers baseren mede hierop hun investeringsbeslissingen.
Een hoge rating impliceert een lager risicoprofiel van de investering. Met dit kredietoordeel is DELTA in staat om tegen gunstige condities geld te lenen op de internationale kapitaalmarkt om investeringen te kunnen financieren.

DELTA is een verticaal geïntegreerde onderneming, wat betekent dat DELTA actief is in vele markten. Zodoende is DELTA niet afhankelijk van één markt, wat de kredietwaardigheid van de onderneming ten goede komt.
De multi-utility strategie richt zich op het aanbieden van meerdere producten en diensten aan zowel de retail als de zakelijke klant, zodat inkomsten uit meerdere bronnen komen. Zo biedt DELTA niet alleen elektriciteit en gas, maar zijn ook water, milieu, televisie- en radiosignalen en Internetdiensten onderdeel van het dienstenpakket. De multi-utility benadering is met name succesvol in de consumentenmarkt, maar in toenemende mate vindt afzet van meerdere producten en diensten plaats aan industriële klanten.

DELTA heeft sinds lange tijd een gezonde financiële positie. Met de bestaande cash flow kunnen de reguliere investeringen gefinancierd worden. De kasstromen zijn goed verdeeld tussen gereguleerde en niet gereguleerde bedrijfsactiviteiten. Daarnaast voert DELTA een conservatieve financiële strategie waarbij uitbreidingsinvesteringen zorgvuldig worden gewogen en onnodige risico.s worden vermeden. Daarbij komt dat het huidige schuldenniveau van de onderneming zeer laag is.

De sterke financiële situatie wordt weerspiegeld in de solvabiliteit van 74,5% per eind 2004 (2003: 73,8%), een operationele cash flow ter hoogte van . 199,9 mln (2003: . 117,8 mln), de interest coverage ratio van 19,2 (2003: 11,4) en de rentabiliteit van het gemiddeld geïnvesteerd vermogen ter grootte van 13,0% (2003: 9,6%). De aanwezige liquide middelen positie per ultimo 2004 beloopt . 251 mln (2003: . 215 mln).

Aan de lange termijn A+ rating is een .negative outlook. gekoppeld. Deze negatieve outlook is een direct gevolg van de plannen van de Minister tot splitsing van de energiebedrijven in een netwerkbedrijf en een leverings- en productiebedrijf.

DELTA is een multi-utility bedrijf met een breed pakket van diensten en producten. Elektriciteit, gas, water, milieudiensten, radio- en televisiesignalen, en internet via de kabel zijn daarvan de belangrijkste. Onze focus ligt op Zeeland, maar we zijn ook buiten onze provincie en internationaal actief.
Voor ons staat betrouwbaarheid voorop: onze klanten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van onze diensten en de bereikbaarheid van onze organisatie. In de contacten met onze klanten zijn we servicegericht, nuchter en reëel.