Persberichten

's-Hertogenbosch 16-03-2005

ILLEGALE VREEMDELING

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond is bij een controle van de vreemdelingenpolitie samen met de Arbeidsinspectie in een pand aan de Guldengaarde een 29 jarige Chinees aangehouden. De man kon zich niet legitimeren. Hij is voor nader onderzoek naar zijn identiteit overgebracht naar het politiebureau.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag is in De Bokkelaren een 43 jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. De Bosschenaar kreeg een rijverbod van twaalf uur.

Drunen-
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Stationsstraat een 23 jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden vanwege overtreding van hetzelfde feit. De man kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

INBREKERS AANGEHOUDEN

Boxtel-
Dinsdagavond zijn in hun woningen in Boxtel een 22 en een 26 jarige man aangehouden. Zij worden ervan verdacht te hebben ingebroken in een pand aan de Molenwijkseweg. Hierbij werden tientallen kratten bier weggenomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

TOEGANGSVERBOD

Vught-
Dinsdagavond is in de Marktveldpassage een 48 jarige Bosschenaar aangehouden. De man had een ontzegging voor de toegang tot het winkelcentrum. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Vught. Er is proces-verbaal opgemaakt.

HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD

Grave

- De politie heeft dinsdag in Grave twee hennepkwekerijen in woning aan de De Chamillylaan en de Dokter Kanterslaan opgerold. In deze woningen waren kwekerijen in gebruik met respectievelijk 100 planten en 300 planten. Beide kwekerijen zijn geheel ontmanteld en de drugs zijn inbeslag genomen. De 35 jarige hoofdbewoonster van de De Chamillylaan en de 43 jarige hoofdbewoner van de Dokter Kanterslaan zijn als verdachten gehoord.

AANGETROFFEN IN GESTOLEN AUTO

Haps

- In de nacht van dinsdag op woensdag zijn in een geparkeerd staande auto aan de A73 in Haps drie in Gemert-Bakel verblijvende personen aangetroffen. Het betreft 27 jarige man en twee vrouwen van 38 en 21 jaar. Bij nader onderzoek bleek dat de auto op 14 maart was gestolen uit de wijk Woensel in Eindhoven. De drie verdachten zijn met de gestolen auto ter beschikking gesteld van de politie in de regio Brabant Zuid Oost.

ALCOHOLIN HET VERKEER

Veghel

- Dinsdagavond zagen agenten een snorfietser slingerend en met hoge snelheid over de N.C.B. laan rijden. Ook de verlichting was niet in orde. Bij controle bleek de 42 jarige bestuurder uit Veghel behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren en is aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor de duur van 12 uur.

VERZET BIJ AANHOUDING

Oss

- Een 35 jarige geboren Utrechtenaar die zich onderdak heeft verschaft in een kraakpand aan de Oude Molenstraat in Oss is dinsdagavond aangehouden. Daarbij verzette hij zich zodanig fel dat een agent pepperspray moest gebruiken om de man in bedwang te krijgen. De politie kreeg de melding dat er afval werd verbrand op het terrein langs het kraakpand. Zij zagen dat de Utrechtenaar hout op een brandend vuur gooide. Voor het stoken van het vuur was geen vergunning afgegeven waarop de verdachte werd bekeurd. Hij weigerde -ondanks herhaalde verzoeken daartoe- zijn naam op te geven. Hij had ook geen legitimatiebewijs bij. Toen de man een sprint aanzette om weg te komen kon hij worden vastgepakt om te worden aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig, krabde een van de agenten in het gezicht en op de hand. Het verzet nam zodanig vormen aan dat pepperspray de oplossing moest bieden. De verdachte is uiteindelijk overgebracht naar het politiebureau in Oss waar proces-verbaal is opgemaakt.

MISHANDELING

Sint Anthonis

- Dinsdagmiddag heeft de politie een 18 jarige inwoner van Boxmeer aangehouden op verdenking van mishandeling van een 14 jarige jongen uit Sint Anthonis. De mishandeling heeft plaatsgevonden op maandagmiddag, 14 maart op de Stevensbeekseweg waar het slachtoffer fietste en werd gepasseerd door de bestuurder van een personenauto. De bestuurder van de auto stopte stapte uit en sloeg en schopte het slachtoffer tegen het hoofd en lichaam. Toen een aantal getuigen de jongen te hulp schoten ging der verdachte er vandoor met achterlating van de auto. Deze bleek op 6 maart te zijn ontvreemd vanaf de Stationsweg in Boxmeer. De auto is voor onderzoek veilig gesteld en de verdachte is in verband met het onderzoek verzekering gesteld.

RIJBEWIJS VAN SNELHEIDSDUIVEL INGENOMEN

Oploo

- Tijdens een snelheidscontrole op de Deurneseweg in Oploo, dinsdagmiddag tussen vijf en zes uur, werd vastgesteld dat een 26 jarige automobilist uit Helmond met een snelheid reed van 137 kilometer per uur. Op die weg is slechts 80 kilometer toegestaan. Vanwege deze extreem hoge snelheid is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

AUTODIEFSTALLEN

Mill

- Dinsdagavond is vanaf de Hoogveldseweg in Mill een paarse bedrijfsauto van het merk Mercedes 110D met een dubbele cabine en voorzien van het kenteken 20-VF-JT gestolen.

Mill -
Dinsdagavond is vanaf de Langenboomseweg in Mill een bedrijfsauto van het merk Nissan Patrol en voorzien van het kenteken VS-84-SF gestolen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Oss

- Dinsdagmiddag is van een 39 jarige automobilist uit Beekbergen het rijbewijs ingevorderd. De man reed over de Rijksweg A59 waar in verband met werkzaamheden een snelheidslimiet is vastgesteld van 90 kilometer per uur. De verdachte reed met een snelheid van 140 kilometer per uur.

BEDRIJFSINBRAAK (1)

s-Hertogenbosch-
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Helftheuvelpassage. Daders forceerden de toegangsdeur tot het winkelcentrum en vernielden vervolgens de voordeur van het pand. Er is vermoedelijk niets weggenomen uit het bedrijf.

BEDRIJFSINBRAAK (2)

Veghel-
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Costerstraat. Uit het bedrijf werd een geldbedrag weggenomen. Daders vernielden de deur van het pand.

OPENBAAR DRONKENSCHAP

s-Hertogenbosch-
Woensdagochtend is in de Oranje Nassaulaan een 51 jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en viel verschillende voorbijgangers lastig. De Bosschenaar weigerde op bevel van de inmiddels gewaarschuwde politie te vertrekken. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDING NA MISHANDELING

Cuijk-
Woensdagmiddag is in zijn woning in Cuijk een 58 jarige man aangehouden. De man zou zojuist een 65 jarige plaatsgenoot hebben mishandeld en bedreigd. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer liep als gevolg van de mishandeling letsel op aan zijn neus.