Ingezonden persbericht


Nieuwe Intel Wireless MMX2-technologie stimuleert video- en audio-applicaties voor mobiele telefoons

Kontich, 16 maart 2005 - Intel Corporation introduceert de Intel® Wireless MMX2-technologie. Deze technologie biedt gebruikers van mobiele telefoons een betere multimedia-ervaring, met heldere afbeeldingen, snellere video en lager energieverbruik.

De Intel Wireless MMX2-technologie biedt geavanceerde mogelijkheden voor het ontwikkelen van rijke audio-, video-, grafische en spraakapplicaties. Gebruikers kunnen daardoor beschikken over innovatieve, betrouwbare communicatieoplossingen geschikt voor de nieuwste multimedia-content. Door gebruik te maken van de Intel Wireless MMX2-technologie kunnen ontwikkelaars deze content en diensten sneller op de markt brengen, in combinatie met betere prestaties van de handset en een langere levensduur van de batterij. De MMX2-technologie biedt daarnaast ondersteuning van verschillende audio-, video- en grafische standaarden.

"We willen allemaal audio en video van hoge kwaliteit op onze telefoons, maar het kan kostbaar en tijdrovend zijn om deze diensten te ontwikkelen", zegt Mark Casey, General Manager Applications Processor Business Unit bij de Cellular Handheld Group van Intel. "Onze Wireless MMX2-technologie vereenvoudigt het ontwerp van gecompliceerde multimedia-applicaties en stelt fabrikanten van telefoons in staat om innovatieve diensten en hoogwaardige content te bieden. De mobiele ervaring van klanten verbetert, terwijl carriers een bredere reeks van handsets en tools kunnen bieden."

Toekomstige op Intel XScale®-technologie gebaseerde platforms zullen beschikken over de Intel Wireless MMX2-technologie. Ontwikkelaars hebben dus nu al de mogelijkheid om applicaties te optimaliseren voor toekomstige platforms.

De 64-bit architectuur van de MMX2-technologie ondersteunt Single Instruction Multiple Data-verwerking die volledig aansluit op vorige generatie Intel Wireless MMX-technologie. De technologie biedt een bekende programmeeraanpak die ontwikkelaars in staat stelt om bestaande code te gebruiken dankzij standaard tool-ondersteuning, waaronder assembler-, debugger-, intrinsics- en vectorizer tools.

Intel Wireless MMX2-instructies worden ondersteund door Intel® Integrated Performance Primitives (Intel® IPP). Daarmee kunnen ontwikkelaars die Intel IPP gebruiken binnen hun applicaties automatisch profiteren van de nieuwste mogelijkheden van de Intel Wireless MMX2-technologie.

De Intel Wireless MMX2-technologie ondersteunt verschillende multimediastandaarden en combineert dit met ondersteuning van bestaande code-bases door binaire compatibiliteit met Intel Wireless MMX-technologie, een complete set van gemeenschappelijke tools en volledig geoptimaliseerde Intel IPP-ondersteuning. Zo wordt het ontwerpen van complexe telefoons met veel gebruiksmogelijkheden vereenvoudigd en kunnen ontwikkelaars op een kosteneffectieve manier geavanceerde toepassingen ontwikkelen met een korte time-to-market voor nieuwe applicaties.

###

Intel
Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom.

Voor verdere informatie:
Intel Corporation
Kristof Sehmke
Tel.: +32 (0)3 450 0913
E-mail: Kristof.Sehmke@intel.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Sabine Lakerveld
Tel.: +31 (0)30 656 5070
E-mail: sabine@lvtpr.nl