Politie Limburg-Zuid

Datum : dinsdag 15 maart 2005

Maastricht; Joint Hit-team valt dealpanden binnen Dinsdagmiddag heeft het Joint Hit Team-Oost in samenwerking met diverse afdelingen van de regio Limburg-Zuid drie mannen aangehouden die worden verdacht van handel cq het bezit van softdrugs. Het betreffen een 27-jarige man uit Sprimont (B), een 63-jarige man uit Schimmert en een 31-jarige man uit Meerssen. Bij deze aanhoudingen trof de politie in een loods aan de Punterweg in Maastricht 34,5 kilo softdrugs en ruim E 60.000,- aan. Verder werden drie andere panden in de gemeenten Nuth, Meerssen en Maastricht onderzocht waarbij onder anderen E 6000,- in beslag is genomen. De politie ging over tot de invallen in de vier panden en de aanhouding van de 31- en 63-jarige man, nadat zij de 27-jarige verdachte met vier kilogram softdrugs hadden aangehouden. De softdrugs die deze verdachte bij zich had, had hij in een van de panden in Maastricht gekocht.

Het Joint Hit Team houdt zich bezig met de internationale aanpak van kleinschalige drugshandel en het sluiten van drugspanden die overlast geven. Het werkgebied bestaat uit Zuid-Nederland en het grondgebied van België, Luxemburg en Frankrijk. Het team bestaat uit 26 opsporingsambtenaren, afkomstig uit Nederland, Frankrijk en België. Het Joint Hit-team heeft een afdeling in Zevenbergen (west) en een afdeling Maastricht (oost).

Valkenburg a/d Geul; politie houdt mannen aan na ontvoering Dinsdagavond zijn drie mannen aangehouden die een 36-jarige man uit Zeist een aantal uren hebben vastgehouden in een woning aan de Plenkerstraat in Valkenburg. Het slachtoffer kwam zichzelf aan het politieburo melden nadat hij was vrijgelaten. Hierop heeft de politie drie verdachten zijn een 32- en 25-jarige man uit Maastricht en een 29-jarige man uit Meerssen aangehouden. Aanleiding voor het vasthouden was een ruzie over geld. De twee verdachten uit Maastricht zijn in verzekering gesteld.

Heerlen; ruzie over huurachterstand loopt uit de hand Dinsdagavond zijn vier mannen uit Heerlen aangehouden in verband met een uit de hand gelopen ruzie over een huurachterstand. Het gaat hierbij om de huurder, een 21-jarige man uit Heerlen, de verhuurder, een 51-jarige man uit Heerlen en zijn twee zonen van 27 en 28 jaar. De huurder liep bij de ruzie een breuk in de oogkas op. Omdat het onduidelijk was wat er precies was voorgevallen, werden alle betrokkenen aangehouden en in verzekering gesteld.

Wylre; politie houdt verdachte autodiefstal aan

Woensdagmorgen omstreeks 05.15 uur werd op de Kasteel Wylreweg in Wylre een 33-jarige inwoner uit Maastricht aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. De man werd in een auto aangetroffen, die eerder in Wittem bleek te zijn gestolen. De man verklaarde dat hij de auto niet had gestolen en alleen maar erin wilde slapen. De man is ingesloten.

Beek; politie houdt verdachte van straatroof aan

Dinsdagmiddag omstreeks 17.35 uur werd op het NS-station in Sittard een 21-jarige inwoner van Stein aangehouden. De man wordt verdacht van een poging tot overval op een 21-jarige plaatsgenoot dinsdagmorgen omstreeks 11.50 uur op het NS-station in Beek. Toen de dader het slachtoffer met een mes bedreigde, wist deze hem het mes afhandig te maken, waarna de dader vluchtte. Het slachtoffer is doorgereisd naar Sittard en heeft daar op het station de spoorwegpolitie van het voorval in kennis gesteld en het mes afgegeven.

Toen het slachtoffer omstreeks 17.35 uur weer bij het station in Sittard was, zag hij de dader lopen. Hij waarschuwde vervolgens de politie die de man aanhield. De politie verdenkt de aangehouden Steindenaar ook van een beroving van een 20-jarige inwoner van Maastricht, afgelopen zondag omstreeks 21.20 uur eveneens op het NS-station in Beek. De man is ingesloten.


---- --