Politie Noord- en Oost Gelderland


2* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


16 maart 2005


Vaasen - Fietser gewond


Een 16-jarige fietser uit Oene raakte op dinsdag (15-03) rond 15.40 uur gewond op de Weteringdijk. Tijdens het inhalen van een groepje fietsers ging hij op de trappers staan om meer vaart te krijgen en verloor toen de macht over het stuur. Hij werd met verwondingen aan zijn gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Vaassen - 10 Automobilisten bekeurd


Tijdens een politiecontrole op dinsdagmiddag (15-03) kregen 10 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van een gordel (9x) en het niet bij zich hebben van een rijbewijs (1x). Een 57-jarige automobilist uit Emst was het niet eens met zijn bekeuring en ging er vandoor. Echter, zijn kenteken was reeds genoteerd en hij kan alsnog een bekeuring tegemoet zien. Een 71-jarige automobilist uit Emst probeerde in het zicht van de politieauto nog snel zijn gordel tijdens het rijden te bevestigen en belandde daardoor met de auto op het trottoir. De man kreeg alsnog een bekeuring.


Elburg - Verkeersongeval

Een 16-jarige bromfietser uit Oosterwolde en een 46-jarige fietsster uit Elburg kwamen door onbekende oorzaak op de kruising Arent toe Boecoplaan en Omloop onzacht met elkaar in aanraking. Het ongeval vond plaats op dinsdag (15-03) rond 10.50 uur. Beide bestuurders kwamen ten val waarbij de fietsster enkele schaafwonden en kneuzingen opliep.Mevrouw werd ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.


Hattemerbroek - Bestuurder onwel

Een 35-jarige automobilist uit Marienberg werd op dinsdag (15-03) rond 09.55 uur onwel in zijn vrachtwagencombinatie. Hij reed op de A28 en wilde met de auto de vluchtstrook oprijden. Tijdens het afremmen verloor hij de macht over het stuur en botste tegen de vangrail in de middenberm. De bestuurder werd op de plek van het ongeval onderzocht door ambulancepersoneel en opname in het ziekenhuis was niet noodzakelijk. De vrachtwagen-
combinatie moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Harderwijk - (Poging) inbraak woningen

In de nacht van maandag op dinsdag (14/15-03) werd er ingebroken in een woning aan de
Rietgorsmeen. De dader verschafte zich op onbekende wijze de toegang tot de woning.
Ontvreemd werden onder meer autopapieren, bankpasjes en geld.
Bij een woning aan de Meerkoetmeen werd geprobeerd de schuurdeur te forceren om zo in de woning te komen.


Harderwijk - Automobilist moet rijbewijs inleveren
De politie heeft op woensdag (16-03) rond 06.00 uur het rijbewijs ingenomen van een
21-jarige automobilist uit Nunspeet. Tijdens een politiecontrole op de provinciale weg S7
werd een snelheid van 149 km per uur gemeten op een traject waar 80 km per uur is
toegestaan. De bestuurder werd staande gehouden en was het niet eens met de
constatering van de politie en verzette zich bij de aanhouding. Uiteindelijk werd de man geboeid overgebracht naar het bureau en werd zijn rijbewijs ingenomen en een proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58



---- --