Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


16 maart 2005


Winterswijk - Politie houdt 4 verdachten aan

Agenten hebben dinsdagmiddag vier mannen aangehouden op verdenking van handel in softdrugs. Twee Duitsers van 23 jaar oud, afkomstig uit Borken en Heiden werden bij een pand aan de Tuinstraat aangehouden. Zij bleken wiet gekocht te hebben. Bij onderzoek in het pand werd 1200 gram softdrugs aangetroffen. Hierop zijn nog eens twee verdachten aangehouden. Deze twee mannen van 43 en 32 jaar oud, beiden afkomstig uit Oldenzaal worden ervan verdachten de softdrugs te verkopen. De softdrugs en aangetroffen geld werden in beslag genomen. De politie maakt proces verbaal op.


Didam - Wederom Pool aangehouden

Agenten hebben dinsdagsmorgen wederom een Pool aangehouden. Deze hoort bij het groepje van 4 Polen die maandagavond aangehouden waren. Zie onderstaand bericht:
(De politie heeft maandagavond vier Polen aangehouden. Rond 23.45 uur kwam er een melding dat de vier op de Bentemmerstraat door omstanders waren overlopen bij diefstal van benzine uit geparkeerde auto's bij een garagebedrijf. Deze omstanders hadden een auto voor de auto van de Polen gezet, zodat ze niet konden wegrijden. Agenten onderzochten het terrein en troffen bij een auto een jerrycan vol benzine aan. Ook werd geconstateerd dat er aan een portierslot was gerommeld. De Polen werden aangehouden op verdenking van diefstal van benzine en poging diefstal van een auto. Zij werden in verband met het onderzoek ingesloten.)
De Pool had dinsdagmorgen getracht in te breken in een woning aan de Dijksestraat en een buurtbewoner had hem zien wegfietsen. Bij de poging in te breken liep hij verwondingen op. De man kon worden aangehouden bij een benzinestation; een medewerker had de verwondingen van de man gezien en de politie gewaarschuwd. De Pool werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling werd hij op het politie in Doetinchem ingesloten De fiets bleek afkomstig van diefstal. Het onderzoek gaat verder.


Neede - Tegen boom gebotst


Een 24 jarige automobiliste uit Neede raakte dinsdagmorgen licht gewond nadat ze tegen een boom gebotst was. De Needse reed rond 07.40 uur over de Borculoseweg richting Borculo. Door onbekende oorzaak raakte zij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Door ambulancepersoneel werd geconstateerd dat ze enkel schaafwonden had opgelopen. De auto moest worden weggesleept.


Doetinchem - Fietsster raakt gewond


Een 30 jarige fietsster uit Doetinchem raakte dinsdagmorgen gewond na een aanrijding. Rond 08.50 uur reed een 49 jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Doetinchem over de Spinbaan. Hij vermelde op de kruising met de Terborgseweg geen voorrang aan de fietsster en een aanrijding was het gevolg. De Doetinchemse werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Doetinchem - Aanrijding op kruising


Op de kruising Stadsheidelaan / Bruggenweg vond dinsdagmorgen rond 11.30 uur een aanrijding plaats. Een 37 jarige automobiliste uit Westendorp verleende geen voorrang aan een 24 jarige automobilist uit Hengelo (G). De man uit Hengelo probeerde uit te wijken en botste hierdoor tegen een elektriciteitskast en vervolgens tegen een hek van een woning. De Westendorpse en haar zoontje van 1,5 jaar werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Rietmolen / Gelselaar - Te snel in 30 km - zone
Agenten hebben dinsdagmorgen bij controle op de pastoor C.M. van Everdingenstraat in Rietmolen 87 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 190 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 56 km. Er is 30 km toegestaan.


Dinsdagmorgen werd ook gecontroleerd op de Diepenheimseweg in Gelselaar. Hier reden 51 van de 88 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 56 km. Ook hier is 30 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --