Gemeente Capelle a/d IJssel

Twee gemeenten onder één dak

Opening van de nieuwe AVR-vestiging

Foto: AVR

De wethouders Binnendijk en Prins van respectievelijk de gemeenten Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel openden samen met Jaap van Emmerik van AVR - Milieuservices op 4 maart 2005 het nieuwe gezamenlijke pand aan de Stormsweg 11 in Krimpen aan den IJssel. Hiermee werd de samenwerking tussen deze gemeenten en AVR - Milieuservices onderstreept.

De gemeenten Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel hebben, in nauwe samenwerking met AVR, onderzocht welke voordelen een gezamenlijke inzameling van huishoudelijk afval met zich mee zou brengen. Op basis van de uitkomsten hiervan is besloten de inzamelactiviteiten van huishoudelijk afval in de toekomst vanuit één locatie uit te voeren. Om dit mogelijk te maken is een nieuw bedrijfspand gebouwd. Hier zijn nu de wagens en het personeel voor zowel de huisvuilinzameling als het kantoor gevestigd.

Capelle aan den IJssel

Voor de inwoners van Capelle aan den IJssel verandert er niets. Het afvalbrengstation (milieustraat) blijft gewoon in Capelle aan den IJssel aan de Groenendijk 10, op de huidige locatie. Ook het telefoonnummer waarop onder andere een afspraak gemaakt kan worden voor het ophalen van grofvuil blijft hetzelfde: 010-2581181.