Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten van woensdag 16 maart 2005.

Alkmaar 16-03-2005 - 15.30 uur

Verkeerscontroles

Den Helder, dinsdag 15 maart 2005.

Dinsdagmorgen werden op de Schoolstraat, de Nieuweweg en de Marsdiepstraat verkeerscontroles gehouden. In de middag werden in kleine groepjes op een groot aantal wegen in De Helder voertuigen en bestuurders gecontroleerd. Tijdens deze controles bleek dat vijf bromfietsen een te hoog vermogen hadden. Eén bromfietser droeg geen helm en één automobilist reed te snel. Daarnaast werden nog acht bekeuringen uitgeschreven voor overtredingen die vooral betrekking hadden op de technische van voertuigen.

Hoorn, dinsdag 15 maart 2005.

Op de Kernweg en Hoorn en de Factory in Zwaag werden dinsdagmiddag een aantal voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden vijf bekeuringen uitgeschreven die allemaal betrekking hadden op de technische staat van de voertuigen.

Noord-Scharwoude, dinsdag 15 maart 2005.

Op de Schagerweg werd een snelheidscontrole gehouden op een weggedeelte waar een snelheidsbeperking geldt van 100 km/u. Hoeveel voertuigen het meetpunt passeerden is niet bekend. In ieder geval reden zes van hen te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 137 km/u.

Alkmaar, dinsdag 15 maart 2005.

Op de Herenweg werd tussen 15.30 en 17.00 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden tijdens deze controle 40 bromfietsen gecontroleerd. In negen gevallen bleek dat het motorvermogen van de bromfiets te hoog was. Eén bestuurder werd bekeurd omdat hij niet in het bezit bleek te zijn van een bromfiets certificaat.

Enkhuizen, woensdag 16 maart 2005.

Op de Provincialeweg werd tussen 10.00 en 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden 23 overtredingen geconstateerd. Het hoogst scoorde het niet dragen van de veiligheidsgordel (15). De andere bekeuringen hadden betrekking op snelheidsovertredingen en technische gebreken.

Jongetje gewond na val van speeltoestel

Enkhuizen, dinsdag 15 maart 2005.

Een 10-jarige jongen uit Enkhuizen is dinsdagmiddag gewond geraakt na een val van een speeltoestel aan de Anjerstraat. Omstanders hadden gezien dat de jongen van een hoogte van zon drie meter op zijn hoofd/schouder was gevallen. Hij is met letsel aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen.

Vrouw van tas beroofd.

Bergen, woensdag 16 maart 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag rond middernacht werd een 23-jarige vrouw uit Bergen van haar tas beroofd. Het slachtoffer fietste over de Karel de Grotelaan toen een onbekende jongen plotseling tegen haar fiets sprong waardoor de vrouw ten val kwam. Een tweede verdachte doorzocht vervolgens de fietstassen van het slachtoffer en haalde daar een tas uit. Hierna verdwenen de twee in de richting van de Dreef. Van de verdachten is weinig bekend. De ene is ongeveer 25 jaar oud en heeft donkerblond, krullend haar. Hij droeg een donker gekleurde trui. Van de andere dader is alleen bekend dat hij een roodkleurig T-shirt droeg.

Dronken autobestuurder moet rijbewijs inleveren

Enkhuizen, dinsdag 15 maart 2005.

Dinsdagmiddag werd een 51-jarige man uit Enkhuizen aangehouden op de Gouw. De man reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 625 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Hoge snelheid kost bestuurder rijbewijs

Heerhugowaard, dinsdag 15 maart 2005.

Het rijden met hoge snelheid kostte dinsdagavond een 22-jarige autobestuurder uit Heerhugowaard zijn rijbewijs. Hij reed over de Westtangent waar zijn snelheid werd vastgesteld op 102 km/u terwijl terplaatse een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Omdat de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u werd overschreden, werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Vrouw van tas beroofd en mishandeld

Enkhuizen, dinsdag 15 maart 2005.

Dinsdagavond omstreeks 22.15 uur werd een 26-jarige vrouw uit Enkhuizen door een tot nu onbekende persoon van haar tas beroofd. Dit gebeurde op de Prins Bernhardlaan. Terwijl de vrouw over deze weg fietste sprong plotseling de verdachte uit de bossages en trok haar van haar fiets. Toen de vrouw op de grond lag werd zij in haar gezicht geschopt. Hierna greep de verdachte de tas van de vrouw en reed op de fiets van het slachtoffer weg in de richting het Emmaplein.

Inbraak in loodsen

Hoorn, woensdag 16 maart 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een drietal loodsen aan de Verlengde Lageweg. De loodsen liggen op een terrein dat omgeven is van een hekwerk. Delen van de hekwerk waren vernield en van de loodsen waren deuren opgebroken. Vanuit deze gebouwen werd een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap weggenomen. De waarde van de weggenomen goederen loopt in de duizenden euros.

Meetkast gestolen

Nieuwe Niedorp, dinsdag 15 maart 2005.

In het weekend van 12 tot 14 maart werd een meetkast gestolen. Deze meetkast was door de gemeente gemonteerd op een lichtmast aan de Dorpsstraat ter hoogte van perceel 111. De meetapparatuur was daar geplaatst om snelheden en het aantal passerende voertuig vast te leggen.

Oplichter actief.

Bergen, woensdag 16 maart 2005.

In de afgelopen dagen werd bij de politie aangifte gedaan van oplichting door een tot nu toe onbekende man. De man bezocht een aantal woningen in Bergen, Heiloo en Limmen. Hij vertelde de bewoners dat hij een goede kennis of familielid is van de buren en dat deze buren problemen met hun pinpas. En omdat goede buren elkaar helpen vraagt hij hun naar een bankpas met bijbehorende pincode om zo de buren uit een netelige situatie te redden. In een aantal gevallen werden de bewoners overdonderd door het verhaal en gaven hun bankpas af. Het gevolg is dat er inmiddels geld van die rekeningen is afgehaald. Inmiddels hebben drie gedupeerden zich bij de politie gemeld en aangifte gedaan.