Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Verschillende verkeerscontroles in Arnhem
Publicatiedatum: 16-03-2005

Het verkeershandhavingsteam heeft dinsdagmiddag verschillende verkeerscontroles uitgevoerd in Arnhem. Op verschillende locaties is tussen half één en half vijf gecontroleerd op het rijden door rood licht, dragen van een helm, snelheid en het dragen van gordels. Van de ongeveer 1900 passanten hebben er 73 proces verbaal gekregen.

Op de kruisingen Roermondsplein - Weerdjesstraat, Trans - Rodenburgstraat en Johan de Wittlaan - Groen van Prinstererstraat zijn tussen half één en half vijf 1500 voertuigen gecontroleerd. 27 passanten hebben proces verbaal gekregen omdat ze door rood licht zouden hebben gereden en twee voor het rijden zonder helm.

Op de Westervoortsedijk zijn 200 passanten op snelheid gecontroleerd waarvan er negen te hard zouden hebben gereden. De hoogst gemeten snelheid was 84 kilometer per uur, terwijl hier maar 50 kilometer per uur gereden mag worden. Op de kruising van de Westervoortsedijk met de Snelliusweg zijn 200 passanten gecontroleerd voor het rijden door rood ligt. Eén van die passanten zou de fout in zijn gegaan. Tevens werden er 150 voertuigen gecontroleerd op het dragen van een gordel. Twaalf van de passanten hadden geen gordel om. Daarnaast werden er vijftien voertuigen gecontroleerd op het dragen van een helm, één van de passanten droeg er geen. Daarnaast werden er nog enkele procesverbalen uitgedeeld voor onder andere niet handsfree bellen en geen bromfietscertificaat.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard
rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Slachtoffer trekt autoradio uit handen autokraker
Publicatiedatum: 16-03-2005

De Arnhemse politie heeft dinsdagmiddag omstreeks kwart voor drie een 34-jarige vermeende autokraker uit de gemeente Lingewaard aangehouden. Tijdens een surveillance troffen de politieagenten bij toeval het slachtoffer aan in de Nieuwe Oeverstraat. De 25-jarige Doorwerthse -de eigenaresse van de auto- schreeuwde naar de agenten dat de man net haar auto zou hebben gekraakt. Tijdens het incident wist het slachtoffer nog wel de gestolen autoradio uit de handen van de verdachte te trekken. De verdachte werd door de agenten de aanhouden. Op het bureau bekende de man de autokraak. Tevens werden bij hem goederen aangetroffen, die hij bij een eerdere kraak die dag in parkeergarage Langstraat buit zou hebben gemaakt. De eigenaar van die auto had al aangifte gedaan. De verdachte is in het politiebureau in Arnhem in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---