Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen Universiteit: nr. 027, 16 maart 2005

WAGENINGEN UNIVERSITEIT BENOEMT HOOGLERAAR DIERVOEDING

Wageningen Universiteit heeft per 1 juli 2005 dr.ir. Wouter Hendriks benoemd tot gewoon hoogleraar Diervoeding. Hendriks is nu nog als onderzoeker verbonden aan de Massey Universiteit in Nieuw Zeeland.

Dr.ir. W.H. Hendriks is een erkend expert op het gebied van de voeding van huisdieren en andere eenmagige dieren. Hij verricht momenteel onderzoek naar nutriƫntenstofwisseling van dieren, functional foods (met toegevoegde waarde) voor mens en dier, nutrigenomics en de voederwaarde van diervoeders. Deze onderzoeksrichtingen zullen binnen de leerstoelgroep Diervoeding worden uitgebreid. Daarnaast zullen nieuwe aspecten zoals de relatie tussen voeding en het diergenoom worden toegevoegd. Verder wil Hendriks onderzoek en onderwijs op het gebied van de voeding van huisdieren (honden, katten en paarden) ontwikkelen binnen het departement Dierwetenschappen.

Hendriks is opvolger van de wegens met emeritaat vertrekkende hoogleraren prof.dr.ir. S. Tamminga, hoogleraar Veevoeding i.h.b. de voeding van herkauwers en prof.dr.ir. M.W.A. Verstegen, hoogleraar Diervoeding.

Dr.ir. Wouter Hendriks (Ede, 1965) vertrok na zijn universitaire studie aan Wageningen Universiteit in 1992 naar Nieuw Zeeland om aan Massey Universiteit in Palmerston North promotieonderzoek te verrichten naar de eiwitstofwisseling bij katten. Daar promoveerde hij in 1996. Momenteel is hij hoofd van het deptartement Animal Nutrition & Physiology dat onderdeel is van het Institute of Food, Nutrition and Human Health aan Massey Universiteit. Dr.ir. Hendriks heeft een indrukwekkende reputatie in het verwerven van onderzoeksgelden en heeft meer dan zestig publicaties op zijn naam staan.