Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 16 maart 2005

Agenten pakken hongerige winkeldief op

Tilburg Aan de Westermarkt in Tilburg hebben agenten gistermiddag om vijf voor half vijf een 52-jarige Tilburger aangehouden. De man werd door personeel gistermiddag betrapt bij de diefstal van een blikje vis ter waarde van ruim één euro. De inhoud van het blikje at de man meteen op en wilde toen de winkel verlaten. Hierop werd hij door winkel- en beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De man gedroeg zich erg recalcitrant. Eenmaal onder de hoede van de politie bleek dat de man in een slagerij nog een worst gestolen had. Die had hij ook in de winkel opgegeten. De politie heeft van de bestolen winkels een aangifte opgenomen. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld.

TILBURG Aan het Pater van den Elsenplein hebben agenten gisteravond om tien voor acht een 21-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd in een winkel betrapt bij de diefstal van levensmiddelen ter waarde van 10 euro.

Goirlese meisjes raken gewond bij aanrijding

GOIRLE Twee Goirlese meisjes van 10 en 11 jaar die samen op een fiets zaten, raakten gistermiddag rond de klok van halfvijf toen het 10-jarige meisje op de Van Haestrechtstraat in Goirle geen voorrang gaf aan een auto, die werd bestuurd door een 20-jarige man uit deze plaats. De beide meisjes raakten bij het verkeersongeval gewond (letsel aan been en hoofd) en zijn door ambulancepersoneel overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg.

35 bekeuringen in de Oerlesestraat

TILBURG Gistermiddag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden in de Oerlesestraat. Hierbij gingen 35 weggebruikers op de bon. Er kregen 29 automobilisten een bekeuring omdat ze de gordel niet droegen. Een weggebruiker kreeg een bon omdat hij een kind in de auto vervoerde dat niet in een kinderzitje zat en automobilist ging op de bon omdat hij in verboden richting reed. Er werden ook nog vier parkeer verbalen uitgeschreven.

Politie houdt Goirlenaar aan voor brandstichting

GOIRLE Aan de Espengaard in Goirle hebben agenten gisteravond rond tien over negen een 25-jarige man uit Goirle aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot brandstichting in een woning aan de St. Jacobsbaan in Goirle. Daar gooide de man een kledingstuk dat besprenkeld was met en brandbare stof door de brievenbus van de woning. De politie onderzoekt de zaak en van de benadeelde is gisteravond een uitgebreide aangifte opgenomen.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Aan de Ringbaan West in Tilburg hebben agenten gisteravond om vijf voor negen een 61-jarige man uit Tilburg aangehouden, nadat bleek dat de man met drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man bijna 1.00 promille. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en de politie maakt proces-verbaal op.

De politie zette de man aan de kant van de weg omdat hij met een kapot achterlicht reed. Bij nader onderzoek bleek verder dat het rijbewijs van de Tilburg vorig jaar mei was ingevorderd, maar de man had het rijbewijs nooit ingeleverd. Dat hebben de agenten gisteravond alsnog gedaan.

Agenten pakken mannen op met verdovende middelen

TIL BURG Agenten hebben gisteravond rond de klok van elf uur aan de Koestraat in Tilburg twee mannen (20 en 40 jaar oud) uit deze stad aangehouden. De mannen worden verdacht van het vervoer van een partij softdrugs.

Twee agenten die in hun vrije tijd aan het fietsen waren zagen de later aangehouden Tilburgse mannen in de Koestraat vuilniszakken uit hun bestelauto haalden. Hierbij roken zij een sterke hennepgeur. De agenten wachten af welk pand de mannen binnen gaan en maken zich bekend als politieambtenaar en legitimeren zich. Dan blijkt dat in de vuilniszak hennep zit. In de deuropening staan nog vier doezen met hennepstekken en in de woning vindt de politie een hennepkwekerij met 450 stekjes.

Diensthond Rick leidt agenten naar inbreker

TILBURG Vannacht om kwart voor twee, hebben agenten in een school aan het Professor Stoltehof in Tilburg een 18-jarige Tilburger aangehouden. Zijn maat, een 17-jarige Tilburger, wist aanvankelijk te ontkomen maar met de voortreffelijk werkende neus van politiehond Rick kon deze verdachte drie kwartier later alsnog worden aangehouden. De mannen zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Vannacht rond halftwee kreeg de politie de inbraakmelding binnen. Als agenten ter plaatse komen horen zij stemmen uit het schoolgebouw komen en in de school wordt de 18-jarige Tilburger aangehouden. De tweede verdachte weet te ontkomen en met behulp van twee politiehonden (Randy en Rick) wordt de omgeving afgezocht. Een van de politiehonden weet dan een spoor van de vluchtende inbreker te pakken en vindt deze achter de bosjes.

De politie heeft vannacht van een van de medewerkers van deze school een uitgebreide aangifte opgenomen.

Agenten pakken man op voor bedreiging

TILBURG Een 20-jarige inwoner van Tilburg is vanmiddag om kwart over twaalf aan de Hoogtestraat in Tilburg aangehouden omdat hij een buurtbewoner bedreigde. De verdachte had op straat onenigheid met zijn moeder en als de buurtbewoner zich hiermee bemoeit om e zaak te sussen wordt hij met de dood bedreigd. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman