Provincie Drenthe

Subsidie voor uitvoering beleidsplan Financiële impuls voor noordelijke glastuinbouw

Assen, 16 maart 2005
Persberichtnummer 05-042

Voor de ontwikkeling van de noordelijke glastuinbouw stellen Groningen, Fryslân en Drenthe voor de komende drie jaar ieder 27.000 euro beschikbaar. Het geld gaat naar de Stichting Acquisitie Glastuinbouw Noord-Nederland (SAGNN), waarin de noordelijke tuinbouwgebieden zijn vertegenwoordigd en is bedoeld voor de uitvoering van het beleidsplan Groeien in glas. Met de uitvoering van dit plan met een looptijd van drie jaar wordt de onderlinge samenwerking tussen de noordelijke glastuinbouwgebieden versterkt en gestructureerd voortgezet.

In de SAGNN werken de glastuinbouwgebieden van Emmen in Drenthe, het Friese Berlikum en Hoogezand-Sappemeer en Eemsmond in Groningen samen. De stichting probeert door voorlichting en promotie tuinders te interesseren voor vestiging in één van deze gebieden. Zij stimuleert daartoe nieuwe, duurzame ontwikkelingen in de glastuinbouw, voert besprekingen met eventuele financiers en onderhoudt contacten met onder meer de rijksoverheid. De veiling Flora Holland in Eelde voert het secretariaat van de stichting.

Met de toekenning van de subsidie aan de SAGNN dragen de drie noordelijke provincies voor ongeveer 30 procent bij aan de totale kosten van de uitvoering van het beleidsplan. De stichting ontvangt verder geld van het ministerie van LNV en de glastuinbouwgebieden zelf.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl