Provincie Drenthe

Leadersubsidie voor dorpsvernieuwing Ali Edelenbosch feliciteert Buinen met project

Assen, 16 maart 2005
Persberichtnummer 05-043

Gedeputeerde Ali Edelenbosch (PvdA) heeft in Buinen, gemeente Borger-Odoorn, een tekening onthuld van het oude spoordok, zoals dat eruit komt te zien nadat het samen met de vaart in oude staat is hersteld. Ze maakte bekend dat gedeputeerde staten hebben ingestemd met een Leadersubsidie van 186.928 euro voor het project, dat ze bestempelde als de kroon op het werk van de werkzaamheden die in Buinen de komende tijd worden uitgevoerd. Ik feliciteer de bevolking en de gemeente van harte met dit prachtige project, aldus Edelenbosch.

Het herstel van het oude kanaal en haven, inclusief spoordok, maakt deel uit van een uitgebreid dorpsvernieuwingsproject, gebaseerd op de ontkoppeling van de riolering. Daardoor kan al het regenwater de bodem invloeien. Het project voorziet verder in het herstel van de oude bomenstructuur, verfraaiing van het plantsoen, natuurontwikkeling en de herinrichting van de Hoofdstraat van Buinen. De bedoeling is dat het beeld van midden jaren 20 wordt teruggebracht. Door het opengraven van het kanaal ontstaat een buffer voor zware regenval.

Gedeputeerde Edelenbosch sprak van een belangrijke dag, niet alleen voor Buinen maar ook voor het totale Hunzeproject. De manier, waarop een projectgroep de voortgang van de verschillende deelprojecten bewaakt, verdient volgens haar zonder meer navolging.

Behalve de nu toegekende subsidie uit het Europese Leaderprogramma stelden GS al eerder middelen (POP, SGB) beschikbaar voor het project.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl