Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (16/03)

BERGEN OP ZOOM, 16 maart 2005

Meisje 9 gewond door kogeltje uit luchtdrukwapen

HALSTEREN: Een 9 jarig meisje uit Steenbergen is gistermiddag rond 16.00 uur aan haar been gewond geraakt toen ze vermoedelijk is geraakt door een kogeltje uit een luchtdrukwapen.

Het meisje liep met een vriendinnetje over de Brabant Wal toen ze plots pijn aan haar been voelde en zag dat er een klein wondje in haar onderbeen zat. De meisjes hadden kort ervoor een jongen in de buurt gezien, die wel iets in zijn hand had, maar ze wisten niet of dit mogelijk een luchtdrukwapen was. De huisarts heeft geen kogeltje in het been aangetroffen, maar het slachtoffertje moet vandaag terug naar de dokter om het verder te laten onderzoeken. De wijkagent stelt een onderzoek in.

Meisje 17 aangehouden voor geweld BERGEN op ZOOM: Een 17 jarig meisje uit Bergen op Zoom is door de politie aangehouden, omdat zij de afgelopen maanden tegen meerdere personen geweld zou hebben gebruikt of daarmee gedreigd. Het gaat in totaal om vijf aangiften. Enkele zaken speelden zich af tijdens carnaval. Deze week wordt de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Inbraak in restaurant bedrijf
BERGEN op ZOOM: Bij een inbraak in een restaurant aan het Spui te Bergen op Zoom is een envelop met een nog onbekend geldbedrag weggenomen. Door vernieling van een ruit van de toegangsdeur zag de dader kans binnen te komen.

Diefstal van aanhangwagen
BERGEN op ZOOM- De eigenaar van een aanhangwagen deed vandaag aangifte van diefstal van zijn aanhangwagen die in de Vechtstraat achter zijn personenauto was gekoppeld. De aanhangwagen werd los gekoppeld en weggenomen. Waarde van de aanhangwagen is niet bekend.

Siereenden gestolen uit kinderboerderij.
RUCPHEN-Tussen afgelopen maandag en gisteren zijn 2 siereenden gestolen uit de kinderboerderij gelegen aan de Kerkstraat te Rucphen. Men heeft de eenden uit de wei gepakt naast de ingang en vermoedelijk vervoerd in een paarse regenton welke ook op het terrein stond. Uit een afgesloten hok heeft men ook nog een motorkettingzaag meegenomen.

Politie houdt verkeerscontrole
RUCPHEN- De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag en avond diverse verkeerscontroles gehouden. Eén bestuurder werd bekeurd, omdat er geen remkabel op de aanhangwagen zat. s-Avonds is er gecontroleerd op verlichting van fietsers en bromfietsers. Hier vielen geen bekeuringen omdat men de gelegenheid kreeg zelf de verlichting ter plaatse te repareren alvorens verder te rijden. Een 17 jarige bromfietser uit Sprundel die het stopteken van de politie negeerde kon alsnog achterhaald worden en is hiervoor bekeurd.

Brievenbus in brand
RUCPHEN- Gisteravond omstreeks 20.30 u stond er in de Spoorstraat in Zegge voor de 2^e keer dit jaar een groene PTT brievenbus in brand op het zelfde adres.Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Welke en hoeveel poststukken zijn beschadigd is niet bekend. De PTT is hiervan op de hoogte gesteld.

Inbraken in autos
ROOSENDAAL- Bij drie verschillende autoinbraken op het Stationsplein, Wouwseweg en de Teslastraat in Roosendaal hebben inbrekers gisteravond radio-cd-spelers uit autos gestolen en in een geval de ingebouwde luidspeakers. De slachtoffers deden vandaag aangifte bij de politie.

Verdachte aangehouden voor diefstal schoenen
ROOSENDAAL- Een 18 jarige vrouw uit Oudenbosch is gistermiddag rond 16.00 uur door de politie aangehouden toen ze bij het verlaten van de winkel Tussen de Markten door een winkelier werd betrapt op de diefstal van twee paar schoenen. De alarmbellen gingen rinkelen toen de vrouw zonder betalen de zaak wilde verlaten. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Buitenboordmotor gestolen van motorboot
ROOSENDAAL- Van een motorboot die lag aan de Westelijke Havendijk in Roosendaal is vermoedelijk afgelopen weekend een Mercury buitenboordmotor gestolen. De waarde van de motor is nog niet bekend.

Koorleden bestolen
OUDENBOSCH- Tijdens een repetitieavond in het Cultureel Centrum aan de Pastoor Hellemonsstraat in Oudenbosch zijn tijdens de pauze uit diverse tassen van de koorleden persoonlijke bezittingen gestolen, zoals portemonnees, bankpasjes en gsms. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Hoeveel koorleden slachtoffer zijn geworden is nog niet bekend.

Gestolen vrachtwagen aangetroffen
HOOGERHEIDE: Dinsdagavond, omstreeks 23.00 uur, werd op de Postweg een in Dordrecht ontvreemde vrachtwagen aangetroffen. De lading, een grote hoeveelheid multiplex platen, bleek ontvreemd te zijn. Door de politie is een technisch onderzoek ingesteld.

Auteur: Rien van Kuik