Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (16/03)

BREDA, 16 maart 2005

Fietsendieven aangehouden
BREDA- De politie heeft vannacht twee in Breda wonende mannen van 21 en 24 jaar aangehouden, die in hun woning vier fietsen hadden staan die vrijwel zeker van diefstal afkomstig zijn. De twee verdachten zijn aangehouden en de fietsen zijn in beslag genomen.

Een vrouw van wie haar fiets kort ervoor vannacht van de Havermarkt was gestolen zag de twee mannen met een afgesloten fiets lopen die door de twee werd opgetild en zo al lopend werd vervoerd. De vrouw bleef met haar vriend de twee Frans sprekende verdachten volgen en zag op een gegeven moment, dat ze de voordeur van een woning in de binnenstad openden en de fiets naar binnen wilden dragen. Toen zag de vrouw ook haar fiets in de hal van de woning staan. De gewaarschuwde politie heeft het tweetal aangehouden en de vier fietsen die in de hal stonden in beslag genomen.

Resultaten scootercontrole
BREDA- Gisteren heeft de politie bij de winkelcentra Valkeniersplein en Brabantplein twee scootercontroles gehouden.In totaal werden 40 scooters gecontroleerd.
12 scooters bleken opgevoerd;
8 bestuurders/passagiers droegen geen helm;
3 waren niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat; 2 konden deze niet tonen;
2 hadden geen gele platen op de scooter;

1 gebruikte niet de rijbaan als bromfietser;

1 bromfietser liep tegen de lamp omdat zijn bromfiets begrensd was; 4 personen zijn bekeurd voor het niet bij zich hebben van een identiteitskaart.

Dronken bromfietser heeft hele weg nodig
BREDA- De politie heeft vannacht rond 01.40 uur een dronken bromfietser van de rijbaan van de Beverweg gehaald, omdat de bestuurder al slingerend over de weg reed. De 33 jarige Bredanaar bleek een promillage te hebben van rond de 1,55 o/oo. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Elektronica apparatuur gestolen bij woninginbraak
BREDA- Bij een woninginbraak in een woning in de wij Liniekwartier zijn gisteren meerdere elektrische apparaten gestolen zoals, TV, stereo, computer, scanner en DVD-speler. De bewoner ontdekte de inbraak bij thuiskomst. De achterdeur van de woning bleek te zijn geforceerd.

Politie houdt man aan voor brandstichting bij huisartsenpraktijk ETTEN-LEUR: De politie heeft gisteren aan het eind van de dag een 41 jarige inwoner uit Etten-Leur aangehouden, die wordt verdacht van poging tot brandstichting van de huisartsenpraktijk aan de Markt in Etten-Leur op 10 maart j.l. Door de brand liep het praktijkgebouw schade op aan de voordeur en ook rook- en roetschade op. De verdachte is in verzekering gesteld. De man meldde zich gisteren zelf bij het politiebureau Breda Centrum en bekende de brandstichting. Waarom is nog onduidelijk.

Polen aangehouden na tanken zonder betalen
ETTEN-LEUR: De politie heeft gisteren twee Poolse mannen aangehouden van 22 en 23 jaar die getankt hadden bij een pompstation aan de Spoorlaan in Etten-Leur getankt zonder te betalen. Toen de politie de auto even later onbeheerd aantrof stelde de politie de auto veilig en wachtte de komst van de bestuurder en een tweede persoon. Even later kwamen de man op hun auto af en konden door de politie worden aangehouden. Ze bekenden de diefstal.

Kluis gestolen bij bedrijfsinbraak
ETTEN-LEUR: Bij een bedrijfsinbraak afgelopen nacht op het winkelcentrum in Etten-Leur heeft de dader kans gezien de kluis van de muur te halen en mee te nemen. De dader vernielde de winkelruit en zag kans de zaak in te klimmen. Of er geld in de kluis zat en hoeveel wist het personeel vanmorgen niet aan de politie te melden.

Jongen 15 aangehouden voor mishandeling
ETTEN-LEUR: De politie heeft vanmiddag een 15 jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden, omdat hij begin februari op het winkelcentrum in Etten-Leur een 14 jarige plaatsgenoot had mishandeld. Aanleiding voor de mishandeling zou zijn geweest, dat tijdens het spelen met een balletje in het winkelcentrum de ene groep de bal bij de ander had afgepakt. De 15 jarige zou de 14 jarige met zijn hoofd tegen de muur aan hebben drukt en wel zo hard dat deze er nog steeds last van heeft. Naar aanleiding van deze aangifte volgde vandaag de aanhouding.

Inbraak cafetaria
ZUNDERT- Afgelopen nacht is ingebroken in een cafetaria aan de Molenstraat in Zundert. De dader van de inbraak ging er met enkele honderden euros vandoor. Tevens was er op enkele plaatsen schuttingtaal in het cafetaria geschreven.

Diefstal van klokken en pendules uit antiekzaak
ZEVENBERGEN- Vannacht zijn uit een antiekzaak in Zevenbergen in totaal 20 antieke pendules en klokstellen gestolen. De inbrekers(s) kwamen de antiekzaak via de Bulgaarse methode binnen. Ze braken een cylinder van een van de sloten van de toegangsdeuren af en konden zo de zaak binnenkomen. De eigenaar ontdekte de inbraak vanochtend. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor. De omvang van de schade is niet bekend.

Auteur: Rien van Kuik