Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16/03/05)

OOSTERHOUT NB, 16 maart 2005

Drie weggebruikers raken rijbewijs kwijt

LOON OP ZAND / GILZE / OOSTERHOUT: Een vrachtwagenchauffeur, een motorrijder en een automobilist raakten dinsdag 15 maart hun rijbewijs kwijt. De vrachtwagenchauffeur en de automobilist moesten hun rijbewijs inleveren nadat ze betrapt waren op rijden onder invloed, de motorrijder raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij te hard had gereden. De vrachtwagenchauffeur werd omstreeks 22.15 uur gecontroleerd op de Midden-Brabantweg in Loon op Zand. De man, een 43-jarige inwoner van Heerhugowaard, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 705 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is.
De motorrijder, een 28-jarige man uit Tilburg, reed met een snelheid van ruim 185 km/uur over de A58, waar een maximumsnelheid van 120 km/uur geldt. Ter hoogte van Gilze werd hij aan de kant van de weg gezet.
De politie kreeg dinsdag kort voor middernacht een melding over een dronken automobilist. Na een onderzoek zagen ze de bewuste man, een 52-jarige Oosterhouter, zijn auto parkeren in een garagebox in het Torenkwartier. De man weigerde in eerste instantie mee te werken aan een blaastest, waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 950 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is.
Tegen de drie mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na rijden onder invloed

MADE: De politie controleerde in de nacht van dinsdag 15 maart op woensdag 16 maart omstreeks 01.30 uur in de Stuivezandsestraat een automobilist. De man, een 54-jarige inwoner van Den Hout, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 255 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van een uur opgelegd.

Vrouw bekeurd wegens verkeerd aanbieden huishoudelijk afval

DONGEN: Woensdag 16 maart trof de politie in de Van Linschotenstraat een grote hoeveelheid huishoudelijk afval, waaronder vloerbedekking, op straat aan. Uit onderzoek bleek dat een 21-jarige Dongense net verhuisd was en het afval op straat had gezet. De vrouw werd op haar nieuwe woonadres bezocht en kreeg een bekeuring voor het onjuist aanbieden van huishoudelijk afval. Bovendien moet zij de kosten betalen van het opruimen van het afval.

Inbraak in bedrijfspand

OOSTERHOUT: Tussen dinsdag 15 maart 18.00 uur en woensdag 16 maart 07.55 uur is ingebroken in een bedrijfspand in de Klappeijstraat. Een raam op de eerste verdieping van het pand bleek met grof geweld te zijn opengebroken. Uit het pand werden enkele flatscreens en een geldbedrag weggenomen.

Politie houdt verkeerscontroles

OOSTERHOUT: De politie hield dinsdag 15 maart een autogordelcontrole op de Wilhelminalaan. Daarbij werden negen bekeuringen uitgeschreven.

RAAMSDONKSVEER: Tijdens een snelheidscontrole op de Beethovenlaan dinsdag 15 maart omstreeks 17.00 uur werden vier bekeuringen uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur.

RAAMSDONKSVEER: De politie hield woensdag 16 maart een verkeerscontrole in de Wilhelminalaan. Daarbij werden zes bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet dragen van de autogordel en rijden met een te gladde band.

TERHEIJDEN: De politie hield dinsdag 15 maart omstreeks 15.00 uur een verkeerscontrole op de Bredaseweg. Daarbij schreef de politie één bekeuring uit voor een snelheidsovertreding. Bovendien nam de politie de brommer van een 17-jarige jongen uit Terheijden uit het verkeer, voor nader onderzoek.

WOUDRICHEM / SLEEUWIJK / WIJK EN AALBURG: De politie hield dinsdag 15 maart snelheidscontroles op de Veldweg in Woudrichem (maximumsnelheid 80 km/uur), de Rijksstraatweg in Sleeuwijk (maximumsnelheid 50 km/uur) en de Maasdijk in Wijk en Aalburg (60 km/uur).
Op de Veldweg reden tussen 09.55 uur en 11.25 uur 11 van de 332 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/uur. Op de Rijksstraatweg controleerde de politie tussen 12.00 uur en 14.00 uur 910 passanten van wie er 48 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.
Op de Maasdijk reden tussen 14.40 uur en 16.40 uur 14 van de 244 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 77 km/uur.

WAALWIJK: De politie hield woensdag 16 maart verkeerscontroles op de Akkerlaan en de Groenewoudlaan. Daarbij werden in totaal 18 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor te hard rijden en het niet dragen van de autogordel.

RIJEN: De politie controleerde dinsdag 15 maart in de Hoofdstraat op het rijden in een geslotenverklaring. Daarbij werd één bekeuring uitgeschreven.

Auteur: Leonie van Ooijen