Gemeente Alphen aan den Rijn


Persbericht nr. 15 Boomfeestdag 2005

16 maart 2005

Zwammerdam heeft er op 16 maart drie grote lindebomen bij gekregen. De leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Koningin Julianaschool en de Oranje Nassauschool in Zwammerdam hielpen de bomen te planten ter gelegenheid van de nationale boomfeestdag. Wethouder Hans Groen in 't Wout hielp de kinderen een handje bij het planten van de laatste boom.

Door de grootte van de bomen werd bij het planten van de bomen gebruik gemaakt van een kraan. De groepen 6 van beide scholen maakten een grote tekening, die in een afgesloten koker onder de laatste boom gelegd werd. De kinderen hebben het hier en nu vereeuwigd op de tekeningen. Als de boom (hopelijk in de verre toekomst) ooit weer weg moet, geven de tekeningen een goed beeld van de tijd waarin ze geplant werden. Tijdens het planten van de laatste boom zongen de kinderen een speciaal lied.

Bloemenzaad
Behalve de drie lindebomen hebben de kinderen ook een beukenhaag en struikkamperfoelie geplant in de verschillende plantvakken. Het planten gebeurde aan de Vinkebuurt en de Strijhof in Zwammerdam. Als dank voor het planten kregen de kinderen een zakje bloemenzaad om de eigen (school)tuin wat op te fleuren.

PORTEFEUILLEHOUDER: J.M.C.M. GROEN IN 'T WOUT
Voor informatie: afdeling Communicatie, Toos Groeneweg, tel. 0172 - 465 673

Reageer op deze pagina | Disclaimer

Deze pagina is bijgewerkt op: 16-03-2005 16:15
© copyright gemeente Alphen aan den Rijn
URL huidige pagina:
http://www.alphenaandenrijn.nl/smartsite.htm?id=16661