Ordina Beheer NV

Ordina versterkt positie op hypothekendomein met voorgenomen acquisitie van Infra Design

Nieuwegein, 16 maart 2005

Ordina N.V. maakt bekend dat zij vandaag een intentieverklaring heeft getekend voor de verwerving van een 100%-belang in Infra Design B.V.

Infra Design is opgericht in 1983 en heeft zich volledig gespecialiseerd in ICT-architecturen en -oplossingen voor banken en verzekeringsmaatschappijen. Meer in het bijzonder heeft Infra Design zich toegelegd op het hypothekendomein. Voor dit domein beschikt Infra Design over een specifieke toolset en applicatieproducten, die zowel op projectbasis bij klanten worden ingezet, als worden aangeboden in de rol van Application Service Provider. Belangrijke klanten van Infra Design zijn onder meer SNS Reaal Groep, ING Groep, MNF Bank, Direktbank en Friesland Bank.

Ronald Kasteel, CEO van Ordina, over de voorgenomen overname: Infra Design heeft een prachtig track record op het gebied van ICT-oplossingen voor hypotheekverstrekkers. Wij zijn ervan overtuigd dat we, door de kennis en kunde van Infra Design goed te combineren met de reeds binnen Ordina aanwezige expertise op dit gebied, in Nederland een nummer 1 positie innemen op het hypothekendomein. Daarnaast hebben wij de ambitie uitgesproken om ons initiatief op het gebied van Business Process Outsourcing (BPO) uit te breiden naar BPO-services voor hypotheekverstrekkers. Met de expertise en applicatieproducten van Infra Design kunnen we onze ambities en propositie op BPO-gebied concreet kracht bijzetten.

Ton van Neste, algemeen directeur van Infra Design: Meerdere partijen hebben ons benaderd om ons over te nemen. Wij hebben gekozen voor een aansluiting bij Ordina, omdat Ordina een strategie heeft die goed past bij het profiel en de ambities van Infra Design. Ordina kiest als ICT dienstverlener zeer gericht voor het innemen van een specialistische, toegevoegde waardepositie op bepaalde marktgebieden. De keuze van Ordina om op het gebied van BPO ook diensten te willen gaan verlenen aan hypotheekverstrekkers heeft ons in onze keuze gesterkt. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met Ordina het verschil kunnen maken op dit marktgebied.

Infra Design realiseerde in 2004 een omzet van circa EUR 7,5 miljoen en heeft circa 70 medewerkers in dienst. Partijen streven ernaar de transactie op zo kort mogelijke termijn, doch uiterlijk medio mei 2005 te vervolmaken.

Over Ordina Ordina is met een omzet van EUR 383 miljoen in 2004 een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse en Belgische markt voor Informatie en Communicatie Technologie en management consultancy. Wij profileren ons nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis willen wij waarde toevoegen aan de business van onze klanten. Wij zijn actief op de gebieden Business en Enterprise Solutions, System Development & Integration, Technical Automation, Application Management en Business Process Outsourcing. Kennis en kunde voor branchespecifieke vraagstukken en oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Telecom & Media (ETM). Ordina is opgericht in 1973 en telt ruim 3.600 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.