Ingezonden persbericht


Funda lanceert funda design

Nieuwe en gebruikte meubels kopen en verkopen op internetwoonwinkel

Amsterdam, 16 maart 2005 - Funda lanceert op 18 maart aanstaande een nieuw initiatief onder de naam funda design. Funda design is een woonwinkel op internet waar particulieren en bedrijven, meubels en woonaccesoires te koop kunnen aanbieden. Dit kunnen zowel gebruikte als nieuwe producten zijn. Funda design richt zich vooral op het kwalitatieve deel van de meubelmarkt.

Tweedehands en nieuw
Funda design is aanvulling op de activiteiten van funda.nl, de grootste huizensite van Nederland. "Als je een nieuwe woning koopt, heb je vaak ook nieuwe meubels nodig", aldus Marque Joosten, directeur Funda NV. "Soms is het niet nodig om alleen nieuwe meubels te kopen. Er zijn veel mooie gebruikte meubels in omloop. In dat geval kun je goed terecht bij funda design". Op funda design is overigens niet alleen plaats voor tweedehands producten. Ook bedrijven kunnen adverteren met nieuwe meubels. Joosten: "In geval van een uitverkoop of monsterverkoop van showroommodellen is funda design een zeer goedkope manier voor winkels om hun producten aan te bieden".

Kostenloos meubelen aanbieden als particulier
Het plaatsen van een product op funda design is voor particulieren kostenloos voor producten met een waarde tot 200 euro. Is de waarde meer dan 200 euro, dan wordt 6 euro advertentiekosten in rekening gebracht. Voor bedrijven is het tarief 10 euro, ongeacht de waarde van het meubelstuk. Ter introductie zal het plaatsen van productadvertenties op funda design tot 1 juni 2005 geheel gratis zijn. Vanaf de lancering op 18 maart zullen op de site enkele honderden producten te vinden zijn. Naar verwachting zou dit in de loop van het jaar kunnen uitgroeien tot enkele duizenden vermeldingen. Funda zal voor de promotie van de nieuwe website vooral gebruik maken van de eigen media (zoals funda.nl, de nieuwsbrief en het funda Verhuisblad).

Over funda
Funda is een zelfstandige onderneming en de meest populaire informatiebron op het internet voor particulier en zakelijk vastgoed. Funda exploiteert hiervoor een aantal media. Funda.nl bevat het meest complete en actuele aanbod van koopwoningen in Nederland en vormt hiermee een belangrijke schakel tussen consument en NVM makelaar. Daarnaast zijn er fundainbusiness.nl, funda.tv, funda Verhuisblad (een magazine) en funda records (een platenlabel ). Ook produceert funda het tv-programma 'Verhuisbericht'. In 2004 verwierf funda.nl de usability award, de prijs voor de meest gebruiksvriendelijke site van Nederland. Nieuw is funda design, woonwinkel op het internet.

Noot aan de redactie,