PRESIDENT PUTIN NEEMT VOORTOUW IN MOSKOU'S BID VOOR OLYMPISCHE EN PARALYMPISCHE SPELEN 2012

Moskou, woensdag 16 maart 2005: President Vladimir Putin heeft vandaag tijdens een persoonlijke ontmoeting in het Kremlin het voortouw genomen de IOC evaluatiecommissie te overtuigen van feit dat Moskou de juiste keuze is als gaststad voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2012. Hierna kreeg de evaluatiecommissie een rondleiding in het Kremlin om vervolgens door de burgermeester Yuri Luzhkov te worden verwelkomd op een spectaculaire receptie in het Patriarch Palace in het Kremlin.

Valery Shanstev, voorzitter van het bid comité en vice-burgermeester van Moskou, zegt: 'Ondanks dat we de Spelen van 1980 reeds hebben georganiseerd, staan we te popelen dit wederom in het jaar 2012 te doen. Moskou was in 1980 een heel ander land. De Sovjetunie en Rusland van vandaag de dag zijn totaal anders'.

'De Olympische Spelen van 1980 hebben een geweldige indruk op onze mensen gemaakt. In veel opzichten hebben de Spelen ons land voor de rest van de wereld geopend en visa versa. De Olympische Spelen van 1980 waren ongetwijfeld een katalysator voor de grote veranderingen die ons land heeft gemaakt tot wat zij nu is. De doelstellingen van de Olympische beweging -- verspreiden van vrede en Olympische idealen -- zijn hiermee bereikt. Nu hebben we een nieuw land en een nieuwe stad. Deze transformatie en onze nieuwe waarden willen we de hele wereld laten zien. Ongetwijfeld zal de organisatie van de Spelen van 2012 wederom nieuwe en positieve veranderingen brengen voor onze stad en land.'

Nu veiligheid een key item is voor elke kandidaat stad, heeft Alexander Chekalin, plaatsvervangend Minister van Binnenlandse Zaken, de evaluatiecommissie vandaag verzekert dat een gedetailleerd veiligheidsplan voor de Spelen van 2012 reeds is ontwikkeld.

'De compactheid van het 'Olympic River' concept zal de veiligheid ten goede komen omdat activiteiten zich richten op slechts een klein gebied. Om onze opgebouwde veiligheidservaringen door de organisatie van tal van internationale evenementen te versterken zullen we onze stad voorzien van de meest hoogwaardige internationale veiligheidsapparatuur,' zegt Alexander Chekalin.

Tijdens de vierde en laatste dag van het IOC bezoek zullen verschillende locaties, zoals het Olympisky Sports Complex en Locomotive voetbalstadium, worden bezocht. Tevens zullen op de laatste dag presentaties over media operaties, Olympisme en cultuur worden gehouden. Tot slot zal op deze dag een persconferentie door de evaluatiecommissie en een persconferentie en receptie door het bid comité van Moskou 2012 worden gehouden.

Contact:

Catherine St-Laurent Olivia Lawe-Davies +7916 312 77 78 +7916 802 32 89

Catherine_St-Laurent@be.bm.com Olivia_Lawe-Davies @be.bm.com

Orly Polak

Burson-Marsteller
Karperstraat 10
1075 KZ Amsterdam
The Netherlands

T: +31 20 579 5959
F: +31 20 579 5995
E: orly_polak@nl.bm.com
B-M 24h crisis hotline: +31 20 579 5997

www.burson-marsteller.nl
www.bursonmarsteller.com