Gemeente Breda

Gemeente zoekt ideeën voor een opgeruimd Breda

Zwerfvuilcampagne_gr.jpg

De gemeente Breda wil graag een schone gemeente zijn. Daarom roept ze in een brief aan de wijk- en dorpsraden de Bredanaars op ideeën te leveren om de eigen straat of wijk op te ruimen. Deze actie vindt plaats in het kader van de campagne Zwerfvuil > Geen Gezicht'.

Met die campagne wil de gemeente Breda het ontstaan van zwerfvuil zoveel mogelijk voorkomen. De campagne legt er de nadruk op dat een schoon Breda een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de Bredanaars en van de gemeente is.

De campagne Zwerfvuil > Geen Gezicht' startte twee jaar geleden. In de campagne wordt op allerlei manieren aandacht besteed aan het probleem van zwerfvuil en wat mensen zelf kunnen doen om zwerfvuil te voorkomen.

De gemeente wil nu in de diverse wijken van Breda samen met de bewoners schoonmaakacties gaan houden. De bewoners bedenken zelf de acties en de gemeente helpt hen daarbij met bijvoorbeeld het leveren van schoonmaakmiddelen, de inzet van het speciale voertuig het Zwervertje', een extra veegbeurt van de straat of wijk en met het voeren van publiciteit voor de verschillende acties.

Bredanaars kunnen hun plannen tot 30 april sturen aan Gemeente Breda, dienst Stadsbeheer t.a.v. Peter Jeucken, Postbus 3106, 4800 DC Breda of mailen naar pfmm.jeucken@breda.nl

Breda, 16 maart 2005