Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Baggeren Nieuwerkerk aan den IJssel

Momenteel laat Schieland en de Krimpenerwaard baggerwerkzaamheden uitvoeren op verschillende plekken in de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel. Het gaat hier onder meer om enkele watergangen in de wijken Dorrestein en Esse-Laag en de bedrijventerreinen De Hooge Veenen en De Vink.

Het baggeren bestaat uit het op de juiste breedte en diepte brengen van een watergang. Ook wordt de helling van de taluds verbeterd. Het doel is het vergroten van het waterafvoerend vermogen van de watergangen en duikers en het verbeteren van de waterkwaliteit.

De baggerwerkzaamheden vinden plaats in samenwerking met de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel en worden uitgevoerd door de aannemersbedrijven Ekelschot B.V., Reijm Nieuwerkerk B.V. en Meersma B.V. De verwachting is dat de werkzaamheden na de zomer worden afgerond.

Voor meer informatie over het baggeren in Nieuwerkerk aan den IJssel of andere baggerwerkzaamheden die Schieland en de Krimpenerwaard uitvoert, kunt u van 8.00 uur tot 17.00 uur contact opnemen met de medewerkers van Klanteninformatie, tel.: 010 45 37 372.