De Unie


Forbo Novilon schrapt 30 banen in Coevorden
16/03/2005

Assen, 16 maart 2005 â Als gevolg van een reorganisatie schrapt Forbo 30 banen bij haar Novilon vestiging in Coevorden. Forbo Novilon â onderdeel van Forbo Flooring - heeft de opdracht om op korte termijn een kostenreductie te bewerkstellen en structureel op loonkosten te besparen. Dat hebben bonden en medewerkers te horen gekregen van de directie. Uniebestuurder René Koorn verbaast zich over het zwalkende beleid van de vloerenproducent. Daarnaast maakt hij zich zorgen over de werkgelegenheid op lange termijn.

Koorn: âIk heb vooral vragen over de doordachtheid van het plan. Eind vorig jaar was er nog sprake van verkoop van de Coevordense vestiging. En nu dan deze reorganisatie zonder concrete uitspraken over de toekomst op middel en lange termijn.â Het is volgens Koorn dan ook helemaal niet gezegd dat de toekomst van Forbo Novilon gegarandeerd is. âCruciaal vormt het resultaat voor 2005. Bij het niet realiseren van het verwachte resultaat wordt verder ingrijpen niet uitgesloten en is de toekomst voor Forbo Novilon onzeker.â

De afgelopen maanden zijn meerdere plannen voor vestiging Coevorden de revue gepasseerd. Nog in augustus 2004 werd door Forbo gesteld dat het zich zou gaan concentreren op de adhesives en belting business. De flooring business zou worden afgestoten. In oktober 2004 is de strategie van verkoop gewijzigd in behoud van de flooring business, mits het negatieve resultaat omgebogen wordt naar een positief resultaat.

De gesprekken over een sociaal plan vinden eind maart plaats. Het behoud van werkgelegenheid op de lange termijn voor de vestiging Coevorden vormt wat De Unie betreft een belangrijk gesprekspunt.