Gemeente Terneuzen

Persbericht 14-03-2005

Boomfeestdag op woensdag 16 maart

Tijdens de Boomfeestdag op 16 maart zullen ruim 500 leerlingen van 21 scholen uit de gemeente bijna 3.000 bomen planten, zowel beuken, populieren, heesters als coniferen. De bomen komen te staan in Axel, Koewacht, Sas van Gent, Sluiskil, Terneuzen, Westdorpe en Zaamslag. Daarnaast starten nog eens 135 leerlingen met het aanplanten van een nieuw bos in de Braakmanpolder.

Wethouder C.L. Liefting zal die dag om 9.00 uur samen met leerlingen van basisschool De Vlaswiek in Koewacht aan de Kerklaan nieuwe bomen planten.

Om 9.30 uur zal wethouder P.J. Hamelink het startsein geven voor het planten van bomen aan de Braakmanweg nummer 5 in Hoek. Zon 135 leerlingen van vijf basisscholen uit de gemeente werken mee bij de aanplant van een nieuw bos in de Braakmanpolder. Staatsbosbeheer en Natuur & Zo zijn als organisatoren op deze dag samen met enkele vrijwilligers vooral uitvoerend bezig in het veld. Dienst Landelijk Gebied is druk bezig met de nieuwe natuurinrichting en levert bomen en struiken voor de plantactiviteiten.

Leerlingen van basisschool De Piramide beginnen om 10.00uurmethet planten van ongeveer 16 bomen bij Zeeland Seaports als afronding van de eerste fase van de Westelijke Stadsrand van Terneuzen. Daarna planten zij om 11.15 uur een boom ter ere van mevrouw Dees ter hoogte van het welzijnscentrum De Triangel in Terneuzen. Mevrouw Dees heeft als beheerder van De Triangel gewerkt en fungeerde als aanspreekpunt voor alle binnenstadbewoners. Omdat zij als particulier een belangrijke aantoonbare bijdrage leverde op het gebied van veiligheid in de binnenstad, heeft zij enkele jaren geleden de Waarderingsprijs veiligheid Zeeland ontvangen van de provincie.

De Nationale Boomfeestdag wordt voor de 49ste keer gevierd en heeft dit jaar als thema 'Bomen en Dieren'. Dit thema is gekozen als dé uiting van samenwerking aan een gezonde, groene wereld voor mens en dier.

Noot aan de redactie:
U bent van harte welkom op de locaties.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie, Yvonne Wanders Telefoonnummer: 0115 455 525

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright