Gemeente Tytsjerksteradiel


Gemeente pakt snelheidsproblematiek Zevenhuisterweg Noardburgum aan

Burgum, 16 maart 2005

De gemeente treft enkele noodmaatregelen in de Zevenhuisterweg om de verkeersonveiligheid op het wegvak binnen de bebouwde kom van Noardburgum terug te dringen.

Het bestaande verhoogde kruispunt met de Hanegraafweg wordt herstraat, er wordt een tweetal eenzijdige wegversmallingen aangebracht ter hoogte van de huisnummers 29 en 53 en aan de westzijde van de weg, tussen de Veldmansweg en huisnummer 65 worden enkele paaltjes aangebracht om het onderscheid tussen de rijbaan en de bestrating daarnaast duidelijker te maken.

In september 2004 hebben bewoners van de Zevenhuisterweg de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel verzocht om maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid op de weg te verhogen. Het ging met name om het terugdringen van de snelheid van het autoverkeer op de weg. De gemeente is daarop in overleg getreden met de bewoners om tot een oplossing te komen. Zij kunnen zich in de voorgestelde maatregelen vinden.
Het betreft noodmaatregelen, omdat de weg binnen enkele jaren toe is aan groot onderhoud en herstructurering. Dan wordt gezocht naar financiële dekking om definitieve maatregelen te treffen.

Contact
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het team Communicatie van de gemeente Tytsjerksteradiel: Karen de Jong, tel. (0511) 460 515
Bauke Jousma, tel. (0511) 460 517