Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Contactpersoon

-
Datum
16 maart 2005
Ons kenmerk
DGG/A/PMR/05/000089/d21000
Doorkiesnummer

-
Bijlage(n)

-
Uw kenmerk

-
Onderwerp
Project Mainportontwikkeling Rotterdam

Geachte voorzitter,

Recent heb ik overleg gevoerd met de PMR partners over het herstel van de Planolo-gische Kernbeslissing Plus (PKB-plus) voor het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR). In dat kader meld ik u het volgende.

In het bestuurlijk overleg met de Gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam en de provincie Zuid-Holland is gesproken over de te volgen route voor het herstel van de PKB-plus. De uitkomst van dit overleg is dat alle PMR partners zich committeren aan herstel van de PKB-plus vanaf deel 3. Afgesproken is dat dit herstel zal gebeuren volgens een aanpak en een realistische planning, met oog voor alle betrokken belangen. Met betrekking tot dit laatste zijn alle relevante maatschappelijke partijen inmiddels actief bij het hersteltraject betrokken. Een eerste consultatie van deze partijen laat zien dat ook zij het herstel van de PKB-plus deel drie ondersteunen.

Op dit moment werkt een gezamenlijke taskforce van de PMR-partners aan een concreet plan van aanpak aan de hand waarvan ik uw Kamer in april 2005 duidelijkheid zal geven over de precieze route van herstel en de consequenties die deze route heeft voor de planning van de uitvoering van het project.

Naar de huidige inzichten gaan de PMR-partners er vanuit dat ten opzichte van de tot nu toe aangehouden planning (start van de uitvoering eind 2006) er nu vertraging optreedt van ongeveer anderhalf jaar.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Karla Peijs