Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

07-03-2005
Nationale Boomfeestdag op woensdag 16 maart a.s.

Op woensdag 16 maart a.s. vindt voor de 49e keer de Nationale Boomfeestdag plaats. Het thema dit jaar is 'Bomen en dieren'. Burgemeester Houben-Sipman gaat om 9.00 uur een 'jubileumboom' (moseik) planten aan de Hollandse Hoeve, op de kop van de vijver in de wijk Kortkruis in Eersel. Dit gebeurt ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van IVN Eersel-Bergeijk.
Zoals elk jaar wordt gelijktijdig op twee locaties in de gemeente Eersel de Boomfeestdag gevierd.
Dit jaar verlenen circa 225 kinderen van de basisscholen uit Eersel, Duizel, Steensel en Knegsel hun medewerking.

De kinderen van de basisscholen uit Eersel, Duizel en Steensel gaan naar het nieuwe industrieterrein Meerheide. Rond 9.00 uur gaat een groep van de Willibrordusschool uit Eersel de eerste feestboom planten samen met een wethouder. Vervolgens zullen alle kinderen hier 'hun' feestboom planten en vervolgens nog eens 2000 struiken. De basisschool uit Knegsel gaat rond 9.00 uur onder begeleiding van Harrie Hoppenbrouwers het bos in om op een perceel aan de Buikheide, tussen Vessem en Wintelre, ongeveer 200 beuken te planten. Dit gebeurt mede in het kader van 'Geïntegreerd Bosbeheer'. Ook daar zal samen met een wethouder een feestboom geplant worden.
Jan Aarts, coördinator voor de basisscholen, en Sjaak Smits en Harrie Peeters van Staatsbosbeheer verlenen wederom hun medewerking door voorafgaand aan deze dag een bezoek te brengen aan een aantal basisscholen. Harrie Hoppenbrouwers geeft uitleg aan de basisschool in Knegsel.

Vorig jaar heeft meer dan 80% van alle gemeenten meegedaan aan de Nationale Boomfeestdag met zo'n 150.000 kinderen van basisscholen. De gemeente Eersel doet dit jaar voor de 38e keer mee en hoopt met deze deelname weer een goede bijdrage te leveren aan het welzijn en een gezond leef- en woonklimaat.