Gemeente Haaksbergen

Nationale Boomfeestdag

Kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen Pius X college en Op den Akker planten een aantal bomen om een bijdrage te leveren aan de groenvoorziening in de gemeente. Wethouder Marijke van Beek geeft om 10.30 uur het startsein. Daarna gaan de kinderen aan de slag. Naast jonge bomen worden ook struiken geplant aan de Laarveldsweg op het terrein van Park Groot Scholtenhagen. Na het planten krijgen alle deelnemende leerlingen aan het einde van de boomfeestdag een aandenken uitgereikt.

Archieffoto: Vorig jaar plantten de leerlingen van basisschool de Honesch een aantal bomen. De gemeente Haaksbergen neemt net als bijna andere gemeenten jaarlijks deel aan de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag. Op deze feestdag planten leerlingen van basisscholen in het hele land jonge bomen en struiken om bij te dragen aan de groenvoorziening in de directe omgeving. Trekker van dit landelijke evenement is de Stichting Nationale Boomfeestdag. Zij selecteren onder andere hiervoor jaarlijks een thema. Dit jaar is gekozen voor het thema 'Bomen en Dieren'. De kinderen hebben hiervoor lesmateriaal gekregen, waaronder een bomendagboek. Hierin is de ontwikkeling van een boom te lezen.

De viering van Boomfeestdag draagt bij aan de groei van het milieubewustzijn bij kinderen. Kinderen gaan zich medeverantwoordelijk voelen voor de toestand van bomen en planten. Vorig jaar hadden de leerlingen van de basisschool De Honesch een aantal bomen geplant.