Gemeente Putten

Gemeente Putten doet toch mee aan Boomfeestdag (07-03-2005)


---

Putten, 7 maart 2005

De Nationale Boomfeestdag is dit jaar op woensdag 16 maart 2005 en het thema is Bomen en Dieren. Leerlingen van de basisscholen Diermen en Hoef zullen samen met de wethouders Van der Werf en De Graaf bomen planten bij landgoed Oldenaller.

Na berichtgeving in de media dat Putten dit jaar niet mee zou doen aan de Nationale Boomfeestdag omdat de gemeente geen geschikt gemeentelijk plantgebied kon vinden, heeft boswachter Nelis van Vereniging Natuurmonumenten NW-Veluwe contact opgenomen met de gemeente. Bij het landgoed Oldenaller ligt op dit moment een beplantingsgebied als boscompensatie voor de Machinistenschool S.B.W. uit Harderwijk, omdat de school geen eigen plek had om deze compensatie uit te voeren. De gemeente heeft daarna de scholen Hoef en Diermen benaderd om te vragen of zij willen meewerken en in totaal doen 28 leerlingen mee (8 leerlingen uit de groepen 6 en 8 van school Diermen en 20 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van school Hoef).

Het programma voor deze dag is als volgt:

09.00 uur:

Ontvangst in werkschuur Oldenaller (Oldenallerallee).

± 09.05 uur:

Welkom door wethouder K. van der Werf.

± 09.15 uur:

Presentatie door boswachter N. Nelis van Vereniging Natuurmonumenten Noordwest-Veluwe.

± 09.30 uur:

Boswandeling naar het beplantingsgebied (locatie Nijkerkerstraat/­ Diermenseweg) en aansluitend het planten van de bomen.

± 11.00 uur:

Terug in de werkschuur, waar warme chocolademelk en iets lekkers klaar staat.

± 11.10 uur:

Diapresentatie door de heer D. Groeneveld van de afdeling Openbare Werken.

± 11.30 uur:

Afsluiting door wethouder E.H. de Graaf en uitreiking van informatiemateriaal aan de leerlingen.

Sinds 1979 zijn de scholen in Putten actief betrokken bij de Nationale Boomfeestdag. Hopelijk zullen de leerlingen niet alleen op deze dag, maar ook na de Boomfeestdag helpen om de natuur te beschermen.