Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 10 2005

Presentatie Dorps Omgevingsprogramma (DOP)
Werken aan een leefbaar Middelaar

Op woensdag 16 maart a.s. wordt het Dorps Omgevingsprogramma Middelaar aangeboden aan de gemeenteraad, de raadscommissies en het college van burgemeester en wethouders. Het concept DOP is opgesteld door het gebiedsbureau Maasduinen en is het resultaat van drie bijeenkomsten van de inwoners van Middelaar en professionals, waar uitgebreid over de leefbaarheid van de kern is gesproken.

De bijeenkomst wordt gehouden in het Gemeenschapshuis te Middelaar en begint om 19.30 uur. Inwoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze avond. Voor deze avond zijn tevens de leden van de raad, de commissies en de leden van het college van burgemeester en wethouders uitgenodigd. Na de presentatie is er gelegenheid om met de bestuurders van gedachten te wisselen over het DOP en het vervolg.

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 28 februari j.l. vergaderd. Onder andere is besloten

...in te stemmen met de samenstelling van de klankbordgroep in het kader van de ontwikkeling van een visie voor het gebied Rijksweg-Middelweg.

...kennis te nemen van Landschapsplan De Kuil en omgeving en te betrekken bij komende bestemmingsplanherziening. ...de reële onderzoekskosten naar rioolverstopping te vergoeden.

Meer weten over uw WOZ-beschikking, het OZB aanslagbiljet of de taxatiewaarde van uw huis?
Kijk op www.mookenmiddelaar.nl onder WOZ-loket of Belastingloket.

De Spreekbuis
Burgemeester Ellen Hanselaar

De waarde van uw huis
Afgelopen week is er op veel adressen in onze gemeente een envelop bezorgd. Daarin bevond zich het resultaat van de hertaxatie van uw huis. Ook hier in het gemeentehuis was daar het nodige van te merken. "Wat is jouw huis nu waard?"werd her en der gefluisterd. Een ieders bezit is een hoop meer waard geworden de afgelopen jaren, een lekker appeltje voor de dorst...
Maar aan het hebben van een mooi bezit hangt ook een keerzijde: we moeten er belasting over betalen en wel gemeentelijke belasting. Om daar vervolgens weer een hoop opgelegde rijkstaken en andere aangegane verplichtingen van te betalen. Het rijk kijkt ook over onze schouder mee: als wij dure huizen hebben in onze gemeente krijgen we als gemeente minder geld uit de algemene rijkskas. De redenering die daar achter zit is vrij simpel: als je dure huizen in je gemeente hebt, heb je dus vermogende inwoners en die kun je dus ook meer belastinggeld vragen...
Toch hoop ik dat u, ook na deze aanslag, nog met plezier woont in onze mooie gemeente.Onze medewerkers van de afdeling financiën doen er alles aan om u als burger informatie te geven over deze belastingaanslag. Zoals u ook op uw aanslagbiljet hebt kunnen lezen, kunt u alle informatie over deze WOZ-aanslag lezen op internet. Ook kunt u het volledige taxatierapport van uw woning vinden op internet via de gemeentelijke site van Mook en Middelaar, uiteraard beveiligd. Daarnaast staan de mensen van financiën u graag te woord, zowel telefonisch als persoonlijk, op het gemeentehuis. Tot nu toe blijkt de voorlichting via internet goed te werken. De telefonische vragen blijven in aantal sterk achter bij hetgeen wij op basis van de voorgaande hertaxaties konden verwachten. Na de tweede dag nam het aantal reacties enorm af. Ook het aantal persoonlijke gesprekken is tot nu toe minimaal. De goede voorbereiding van onze organisatie werpt duidelijk zijn vruchten af.
Kijkt u vooral eens op onze site, www.mookenmiddelaar.nl en laat ons weten of u deze informatie helder en toereikend vindt.

Word jij binnenkort al 14 jaar? Dan geldt ook voor jou de identificatieplicht.
Vanaf 1 januari 2005 moet iedereen vanaf 14 jaar zich kunnen identificeren. En dus op verzoek een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen. Dit is belangrijk om de criminaliteit terug te dringen en Nederland veiliger te maken.
Alleen identiteitskaart, paspoort, rijbewijs en vreemdelingendocument zijn geldige identiteitsbewijzen. Je buskaart, videotheekpas of brommerbewijs zijn dus niet geldig. En het is niet genoeg om alleen een identiteitsbewijs thuis te hebben. Je moet het ook altijd bij je hebben. Anders loop je het risico op een forse boete. Heb je behalve de Nederlandse ook een andere nationaliteit? Dan moet je toch een geldig Nederlands identiteitsbewijs bij je dragen. Want een identiteitsbewijs van een ander land is niet genoeg. Een Nederlands identiteitsbewijs regel je bij je gemeente. Ben je nog geen 18, dan vraag je bij de gemeente waar je staan ingeschreven een paspoort of identiteitskaart aan. De behandeling van je aanvraag duurt één tot twee weken.

Het paspoort is geldig in de hele wereld.

- Vraag je een paspoort aan maar ben je nog geen 18? Dan moeten allebei je ouders (of je voogd) toestemming geven. Hoe dit in zijn werk gaat lees je op www.nederlandveilig.nl of vraag je bij je gemeente.

- Een paspoort kost momenteel 38,80
De identiteitskaart is in Nederland en bijna alle landen van Europa geldig.

- Een identiteitskaart vraag je zelfstandig aan.
- Hij heeft een creditcardformaat. Handig in je portemonnee.
- Een identiteitskaart kost momenteel 31,20 Meer informatie?
Over identiteitsbewijzen: neem contact op met je gemeente, tel. 024-6969111
Over de identificatieplicht: www.nederlandveilig.nl of Postbus 51 Infolijn: 0800-8051 (gratis)

Waarover praten wij
Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving
Dinsdag 22 maart 2005, 19.30 uur

Commissie Grondgebied
Woensdag 23 maart 2005, 19.30 uur

Commissie Begroting en Rekening
Donderdag 24 maart 2005, 19.30 uur

Raadsvergadering
Donderdag 14 april 2005, 19.30 uur

BOUWEN
Verleende lichte bouwvergunningen

Bouwadres
Omschrijving Verzonden Mook :
Hijlekamp 5 twee
dakkapellen 4 maart 2005

Startsedijk 1 gewijzigd uitvoeren van de verbouw van het

bijgebouw 4 maart 2005

Molenhoek:
Keurvorststraat 34 uitbreiden bergruimte boven

garage 4 maart 2005

Keurvorststraat 76 vervangen garagedeur door pui 4 maart 2005
Inzageperiode: met ingang van verzenddatum
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur. Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 - 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Mook :
St. Antoniusstraat 56
erfafscheiding Mortel 17 vernieuwen dak

Karolingenstraat 10 vernieuwen berging

Molenhoek:
Franciscanessenstraat 10 terrasoverkapping

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 - 69 69 147.

Berichttype Inforubriek Ter Sprake