Gemeente Boxmeer



Jaarlijkse boomfeestdag in Zoo Parc Overloon

Het thema van alweer de 49^ste boomfeestdag is dit jaar Bomen en dieren. De boomfeestdag wordt gevierd op woensdag 16 maart a.s. van 09.30 tot 11.30 uur in samenwerking met het Zoo Parc te Overloon. Twee basisscholen (Onze Bouwsteen uit Beugen en St. Anna uit Vortum-Mullem) gaan dit jaar aan de slag met het planten van een aantal bomen in het Zoo Parc. Natuurlijk zijn medewerkers van de gemeente, het Zoo Parc en van de IVN van de partij om de kinderen een handje te helpen. Wethouder Beppe Vermeent zal het "startschot" lossen.

Project
Deze dag bestaat niet alleen uit het planten van bomen. De scholen voeren samen met IVN een project uit. In dit project worden diverse onderwerpen aan de orde gesteld. Zo kunnen de kinderen boomhoogte meten, meedoen aan een kimspel, luisteren naar de sapstroom of een schorsafdruk maken. Na afloop krijgen de kinderen een traktatie en een aandenken aan de boomfeestdag.

Lesmateriaal
Alle basisscholen kunnen lesmateriaal van de Stichting Nationale Boomfeestdag bestellen om op school aandacht te besteden aan de boomfeestdag. De gemeente stelt hiervoor elk jaar voor elke school binnen de gemeente een bedrag beschikbaar.

We hopen ook dit jaar weer op een geslaagde en feestelijke boomfeestdag en wensen de kinderen veel plezier met alle activiteiten rondom de boomfeestdag!