ST. NATIONALE BOOMFEESTDAG

Boomfeestdag gaat door!!

Boomfeestdag gaat door!!

De Stichting Nationale Boomfeestdag maakt bij deze bekend dat de Nationale Boomfeestdag van 16 maart aanstaande doorgaat. Met uitzondering van het noorden van ons land is de vorst nagenoeg uit de grond en kunnen de ruim 250.000 bomen en struiken bij de boomkwekers gerooid worden en vervoerd naar de gemeenten, zodat de schooljeugd woensdag aanstaande kan deelnemen aan deze 49ste Boomfeestdag.

Afgelopen week werd de Stichting overspoeld met vragen vanuit boomkwekers en gemeenten of de Boomfeestdag wel kon doorgaan. De reden was de omgekend strenge vorst, waardoor de bij de boomkwekers bestelde bomen niet geleverd konden worden aan de gemeenten, die meedoen aan dit natuurfeest.

Naar verwachting zal dit jaar zo'n 75 % van de gemeenten meedoen aan de Boomfeestdag. Dit jaarlijkse feest voor de natuur wordt op 16 maart aanstaande voor de 49ste maal gevierd met zo'n 100.000 kinderen van de bovenbouw. Op dit moment blijkt uit de site van de Boomfeestdag dat vooral gemeenten uit Noord- Holland en Zuid-Holland achterblijven met aanmelden. De Stichting onderzoekt op dit moment wat de reden hiervan is.

Nationale Viering in Kerkrade
De Nationale Viering van de Boomfeestdag van dit jaar wordt gevierd in Kerkrade en wel in GaiaPark Kerkrade Zoo. Dit eerste dierenpark van de 21ste eeuw opent in april haar deuren en 600 kinderen mogen als eerste dit dierenpark beleven en meehelpen om het park in het groen te zetten. Sandra Reemer, mediatrice van de Boomfeestdag, presenteert dit feest voor de 11de maal. Komend weekend wordt bekend gemaakt worden wie de eregast zal zijn in Kerkrade.

Doelstelling
Het doel van de Boomfeestdag is om kinderen (en indirect hun ouders) op een positieve wijze in contact te brengen met de natuur, door hen de waarde en het belang van een gezonde natuur in te laten zien. Het planten van een eigen boom is daarbij het belangrijkste uitgangspunt.