Gemeente 's-Hertogenbosch

10-03-2005

Ecologische verbindingszone Groote Wetering

Op woensdag 16 maart legt mw. J. Eugster, wethouder van onder meer openbare ruimte, samen met vrijwilligers van het IVN/VNW, de vogel en natuurwacht 's-Hertogenbosch, symbolisch de laatste hand aan de inrichting van de ecologische verbindingszone langs de Groote Wetering in Rosmalen. Een verbindingszone verbindt leefgebieden van plant- en diersoorten. Hierdoor kunnen soorten zich gemakkelijker verplaatsen van het ene naar het andere leefgebied. Het is de bedoeling dat in de toekomst over de gehele lengte van de Groote Wetering een ecologische verbinding wordt gerealiseerd. Het eerste deel is nu een feit. Het IVN/VNW zal zorgen voor het beheer van deze verbindingszone.

Inrichting
De inrichting van de verbindingszone is afgestemd op een aantal soorten. De aangelegde poelen zijn er onder andere voor de kamsalamander, de dassenburcht voor de das, de struwelen en akkerranden voor de patrijzen, kleine zoogdieren en vogels. Het schrale grasland voor de bloemen, vlinders en insecten.

Doe mee!
Wethouder Eugster zal op woensdag 16 maart, Boomplantdag, om 14.00 uur als symbolische handeling een boom planten. Het verdere aanplanten gebeurt door vrijwilligers, jong en oud, die zich graag inzetten voor dit project. Wilt u ook een boompje planten, dan bent u van harte welkom!

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in de verbindingszone aan de Groote Wetering. Deze is te bereiken via een ingang aan de Maliskampsestraat direct naast het bedrijf REVAR, dat op nummer 61 gevestigd is.