Provincie Overijssel

Provinciale Staten praten over Streekplan Overijssel

Provinciale Staten van Overijssel komen aanstaande woensdag, 16 maart weer in vergadering bijeen. De Staten zullen onder meer gaan praten over het voorstel om de partiele herzieningen Wonen, Rood voor Rood en Nieuwe Landgoederen vast te stellen. De herzieningen zijn bedoeld om het nieuwe woonbeleid in combinatie met de Rood voor Rood regeling vorm te geven.

Het woonbeleid is er op gericht om de ruimtelijke kwaliteit in het landelijk gebied te verbeteren. Er zijn zo'n dertig bezwaarschriften binnengekomen tegen de herziening. Het voorstel zal op woensdagochtend in de commissie Ruimte en Groen besproken worden. Provinciale Staten zullen zich verder uitspreken over het voorstel van Gedeputeerde Staten om het provinciale subsidiebeleid effectiever, toegankelijker en doelmatiger te maken. Met dat voorstel wil de provincie vooral de relatie tussen subsidies en de resultaten beter in beeld krijgen.

Er zal woensdag ook gesproken worden over het voorstel om voor de viering van 60 jaar bevrijding een bedrag van 300.000,- euro uit te trekken. Dat geld is afkomstig uit het actiefonds en is bestemd voor een aantal bijzondere, bovenlokale activiteiten. Van het totale bedrag is twee ton bedoeld voor activiteiten van de Stichting Synagoge Enschede. Ook dit voorstel zal 's ochtends besproken worden in de commissie Zorg en Cultuur, en 's middags in de commissie Economie en Bestuur.

De Statenvergadering begint om 18.00 uur in het provinciehuis aan de Luttenbergstraat in Zwolle.

Meer ifnromatie: griffie@prv-overijssel.nl
10 maart 2005