Gemeente Eindhoven

Persbericht: 10 maart 2005, no. 49

70 leerlingen planten boompjes in Park Meerland

Viering Boomfeestdag 2005 in Meerhoven

Dit jaar valt de Nationale Boomfeestdag op woensdag 16 maart. Ook de gemeente Eindhoven doet hier weer aan mee. Met medewerking van ongeveer zeventig leerlingen van de basisscholen De Startbaan en t Slingertouw worden er die dag zon 83 boompjes geplant in Park Meerland in Meerhoven.

Voorafgaand aan het officiële programma zullen de leerlingen een speurtocht door de wijk doen. Na een toespraak van wethouder Van Eerd gaan de kinderen dan daadwerkelijk met de boompjes aan de slag, ter hoogte van het Schaapsdijk.

Het geheel wordt feestelijk opgeluisterd met straattheater en muziek. Twee levende bomen, een boom van een vent en zijn takkenwijf delen ter plekke appels uit. Wethouder Van Eerd zal bovendien een plaquette onthullen ter herinnering aan de dag. De viering wordt afgesloten in basisschool t Slingertouw. Daar zullen kinderen gedichtjes over bomen voorlezen.

Het planten van de bomen vormt de afronding van de aanleg van Park Meerland fase 2. De kinderen planten o.a. de Noorse esdoorn, de zwarte els, de es, de grauwe abeel, de moeraseik, de koningslinde en de Amerikaanse eik.

Aan de boomfeestdag werken diverse organisaties mee, waaronder het Stadsdeelteam Strijp en de Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer van de gemeente Eindhoven, het Informatiecentrum Meerhoven, basisscholen t Slingertouw en De Startbaan, het Milieu Educatie Centrum en Trefpunt Groen Eindhoven.

Achtergrond
De Stichting Nationale Boomfeestdag wil kinderen en hun ouders op positieve wijze confronteren met de noodzaak de natuur te respecteren en te onderhouden. Daarom organiseert zij jaarlijks de Nationale Boomfeestdag en ondersteunt regionale en/of gemeentelijke initiatieven. Zij ontwikkelt ook op het onderwijs gerichte les- en leermiddelen.

Het volledige programma van de Eindhovense boomfeestdag vindt u hier.

Meer informatie kunt u vinden op www.boomfeestdag.nl.

© 2005 Gemeente Eindhoven