Gemeente Gorinchem


Boomfeestdag 2005: Bomen en Dieren

Leerlingen gaan nestkasten maken voor mezen!
.

De jaarlijks terugkerende Boomfeestdag staat dit jaar in het teken van Bomen en Dieren en wordt gevierd op woensdag16 maart. Dit jaar is gekozen om de jonge boompjes te planten op een landschapspark in Laag Dalem Zuid. De boomplanters van dit jaar zijn de leerlingen van groep 7 van de Floris van Dalemschool en groep 8 van de Graaf Reinaldschool. Beide scholen zijn sinds kort gehuisvest in het nieuwe pand van de zogenaamde Brede School aan de Merwedonk.

Omdat het thema dit jaar Bomen en Dieren is, wordt ook aandacht besteed aan het dierleven in het nieuwe park tijdens de Boomfeestdag. In samenwerking met het Natuurcentrum verzorgt de afdeling groenvoorzieningen van de gemeente Gorinchem een tiental mezenkasten en twee nestkasten voor torenvalken.

Ter voorbereiding van de Boomfeestdag gaan de leerlingen van beide deelnemende scholen

bouwpakketjes voor de mezenkasten zelf in elkaar zetten. Dit gebeurt tijdens een voorbereidende lesactiviteit onder begeleiding van medewerkers van het Natuurcentrum.

Op de Floris van Dalemschool gebeurt dit op woensdag 9 maart van 9.00 10.00 uur.

Op de Graaf Reinaldschool wordt op maandag 14 maart getimmerd van 8.45 10.00 uur.

De eerste boom wordt door wethouder Harmen Akkerman geplant.

Tijdens de plantactiviteiten van Boomfeestdag zullen ook de nestkasten door de leerlingen opgehangen worden met behulp van de medewerkers van groenvoorziening.
.