Gemeente Delft

Op woensdag 16 maart vindt de Delftse onderwijsdag plaats. Voor iedereen die professioneel te maken heeft met schoolgaande kinderen/jeugd en die geïnteresseerd is in de toekomst van het Delftse onderwijs. In gesprek met leraren, schoolbestuurders, politici, leidsters, beleidsambtenaren, maar ook bijvoorbeeld jeugdartsen, sporttrainers en kunst- en cultuurdocenten. Ieder heeft een eigen inbreng vanuit zijn vak. Wat bindt is het kind.

Thema's die aan de orde komen zijn:

. Dagarrangement: sluitend programma voor, onder en na schooltijd

. ICT en een nieuwe manier van leren

. Witte en zwarte scholen: is verplichte spreiding wenselijk?

. Onderwijs en zorg op maat

. Het belang van techniekonderwijs en de rol van het Techniek Museum Delft

. VMBO het beste onderwijs voor vakmanschap

. Iets meer voor kinderen uit achterstandssituaties

Wethouder Rensen van Onderwijs en vertellerskunstenaar Erik van Dort leiden de Delftse Onderwijsdag op een bijzondere manier in. Deelnemers gaan vervolgens in wisselende samenstellingen met elkaar in gesprek. Visueel notulisten maken verslag met cartoons en tekeningen. Doel van de Onderwijsdag is uitwisseling tussen allerlei disciplines met ideeën voor de toekomst als opbrengst. Deze zijn op korte termijn al bruikbaar voor de uitwerking van het onderwijsbeleidsplan 2005-2008.

De Delftse Onderwijsdag vindt plaats tussen 13.00 en 18.00 uur in De Lindenhof aan de Zocherweg 9. Aanmelden via tvstarrenburg@delft.nl

Voor de redactie

Nadere informatie bij: Sharon Buys, gemeente Delft, tel. 260 29 75.
-----------------------


---- --