Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Uitnodiging voor de media - Slotbijeenkomst 'Beleefde lasten'


10 maart 2005 -
Minder regels en minder administratieve lasten voor burgers en bedrijfsleven. Dat is een belangrijk doel van het huidige kabinet. Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft als doelstelling om in de periode 2002-2006 de jaarlijkse administratieve lasten met 106 miljoen euro te verminderen, een totale reductie van 25 procent.

Het Bureau Administratieve Lasten (BAL) is binnen het ministerie verantwoordelijk voor het stimuleren van directies en diensten van LNV om de administratieve lastendruk binnen de sector terug te dringen. Half maart wordt het bureau opgeheven en nemen de verschillende LNV-directies de taken van BAL over. De coördinatie komt te liggen bij de directie Financieel-Economische Zaken.

Ter gelegenheid van deze overdracht organiseert het ministerie van LNV op woensdag 16 maart een minicongres voor medewerkers van LNV en direct betrokkenen vanuit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheden. Het thema van de slotbijeenkomst is 'Beleefde lasten': beleeft de ondernemer dat de lasten minder worden, hoe beleeft de LNV-er het belang van reductie van administratieve lasten en wat zijn beleefde administratieve lasten?

Het minicongres begint om 15.30 uur en vindt plaats in het bedrijfsrestaurant van het ministerie van LNV, Bezuidenhoutseweg 73 in Den Haag. Minister Veerman houdt een inleiding over hoe LNV de lasten beleeft en hoe het er in de toekomst mee om moet gaan. Paul Frissen, hoogleraar bestuurskunde, spreekt over de bestuurlijke aspecten rond het creëren van beleefde lasten. Bart Edel, journalist en veehouder, zal ingaan op belevenissen rond administratieve lastenreductie in de praktijk. Na de inleidingen is er gelegenheid tot het stellen van vragen, gevolgd door een afsluiting en een borrel om 16.30 uur. Voorzitter van de slotbijeenkomst is Secretaris- Generaal Kalden van LNV.

Vertegenwoordigers van de media die de bijeenkomst willen bijwonen, wordt verzocht zich aan te melden via c.m.heijdra@minlnv.nl of bij het secretariaat van directie Voorlichting, 070-3784075.