Gemeente Utrecht

BOOMFEESTDAG IN BINNENHOF LEIDSCHE RIJN PARK

Ook dit jaar vindt de Utrechtse editie van de Nationale Boomfeestdag weer plaats in de Binnenhof van het Leidsche Rijn Park. Achttien basisscholen uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern doen op woensdagochtend 16 maart mee aan de Boomfeestdag. In de Binnenhof van het Leidsche Rijn Park worden die ochtend ongeveer 300 bomen geplant.

Daarnaast planten leerlingen van Forum Waterwin op het Leo Fallplantsoen in de wijk Terwijde ongeveer 30 elzen.

De aanplantactie op Boomfeestdag vormt de start van het tweede plantseizoen in het oostelijke gedeelte van de Binnenhof van het Leidsche Rijn Park. De 16.000 bomen die vorig jaar zijn geplant, zijn mede door gunstige weersomstandigheden goed aangeslagen. De komende weken worden er nog eens ruim 5.000 bomen en struiken geplant. In het voorjaar volgt de aanleg van een lelievijver in het park.

De aanplant in het Leidsche Rijn Park start om 9.15 uur bij het snipperpad door de Binnenhof aan de Utrechtseweg. Belangstellenden zijn van harte welkom om de Boomfeestdag bij te wonen.

Voor meer informatie over de Boomfeestdag kunt u contact opnemen met Wijkbureau Leidsche Rijn, telefoon (030) 286 38 50.