Gemeente Haarlem


11 maart 2005
sector Stadsbeheer

076/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Boomfeestdag 2005: grote bomenplant Houtmanpad

Woensdag 16 maart aanstaande is de Nationale Boomfeestdag. Ook Haarlem vraagt deze dag extra aandacht voor het groen in de stad: met de plant van 32 bomen, wordt het buitenontwerp van het nieuwe onderkomen voor basisschool de Leeuwensleutel afgerond. Wethouder Martini (Natuur & Landschap) geeft hiervoor woensdagochtend de aftrap samen met leerlingen van deze school.

De nationale boomfeestdag is in het leven geroepen om kinderen en hun ouders op een positieve manier bij de natuur te betrekken. De gemeente Haarlem ondersteunt dit initiatief door twee keer per jaar samen met scholieren bomen en groen aan te planten. Dit jaar is gekozen voor het planten van bomen op en rond het schoolplein van het nieuwe Leeuwensleutel-gebouw. Met het planten van de bomen komt de toekomstige leslocatie voor de scholieren weer wat dichterbij. Na de meivakantie wordt het schoolgebouw definitief in gebruik genomen.

In totaal worden er 32 bomen geplant van ongeveer 12 jaar oud. Het gaat om Wilgen, Sierkersen, Honingbomen en Elzen. Op het schoolplein worden 18 bomen geplant. Langs de randen van het gebied (Houtmanpad, Westelijke Randweg, Abel Tasmankade) krijgen nog eens 14 bomen een plek. Met de bomenplant wordt de oorspronkelijke groene structuur weer in het gebied teruggebracht.


Startsein

Om 10.00 uur geeft wethouder Martini het startsein voor de plantactie door gezamenlijk met de leerlingen van de Leeuwensleutel de eerste spade in de grond te steken. Locatie: schoolplein van het nieuwe Leeuwensleutel-gebouw, Houtmanpad nr. 2.


Één jaar 'Bomen in Haarlem'

De Haarlemmers zijn erg betrokken bij hun woonomgeving en het openbaar groen. Deze betrokkenheid wordt vooral duidelijk als er ingrepen in dit groen worden gedaan. Om de inwoners van Haarlem goed te kunnen informeren over het groenonderhoud, is vorig jaar tijdens de Boomfeestdag de digitale rubriek 'Bomen in Haarlem' geïntroduceerd. De rubriek biedt informatie over o.a. het belang van bomen in de stad, de kwaliteit van het bomenbestand, boomziektes, kapvergunningen, de actuele stand van zaken van het groen en het onderhoud van openbare bomen. 'Bomen in Haarlem' wordt ongeveer 25 keer per dag geraadpleegd. De rubriek is te vinden op: www.haarlem.nl/leefomgeving/bomen in haarlem.


Julia de Jong, communicatieadviseur
023-5114903
juliadejong@haarlem.nl
---- --