ABVAKABO FNV

Persconferentie ABVAKABO FNV over CAO-onderhandelingen

ABVAKABO FNV is bezorgd over het gebrek aan voortgang in de CAO-onderhandelingen bij de overheid, zorg & welzijn en de openbare marktsector. Ruim vier maanden na het afsluiten van het sociaal akkoord tussen de sociale partners en het kabinet is voor honderdduizenden werknemers nog altijd niet duidelijk hoe hun arbeidsvoorwaarden er in 2005 uit gaan zien.

Tijdens de persconferentie gaat ABVAKABO FNV in op de inzet die in de onderhandelingen is gekozen. Het gaat daarbij om vier speerpunten: loon, doorbetaling tweede ziektejaar, werkzekerheid en VUT/Prepensioen/Levensloop.

ABVAKABO FNV zal tijdens de persconferentie werkgevers oproepen een constructieve houding in te nemen zodat er snel resultaten in de onderhandelingen geboekt kunnen worden.

Datum: 16 maart 2005
Tijdstip: 15.30 uur
Lokatie: Hoofdkantoor ABVAKABO FNV, Boerhaavelaan 1, 2713 HA Zoetermeer

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Kees Verhagen (persvoorlichter) (079)35 36 380 (06)55 75 08 89

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

11 mrt 05 14:38