Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

16 maart 2005: Barendrecht viert boomfeestdag

BARENDRECHT (vrijdag 11 maart 2005) - Ook in 2005 doet Barendrecht weer mee aan de Nationale Boomfeestdag. Op woensdag 16 maart planten 19 kinderen uit groep 8b van basisschool De Zeppelin 27 bomen aan de Riedermorgen in de wijk Riederhoek. Wethouder Peter van Vugt (Beheer Openbare Ruimte) plant omstreeks 9.45 uur de eerste van in totaal 27 Lindes.

Voor de kinderen van groep 8b van basisschool De Zeppelin is woensdag 16 maart een speciaal programma samengesteld. De ochtend begint met een uitgebreide uitleg door een medewerker van de gemeente. Aansluitend worden tussen 9.45 en 10.30 uur de bomen geplant. Daarna wordt er op school nog een toepasselijk spel gespeeld, waarbij kinderen net als in de politiek een afweging moeten maken tussen verschillende belangen. Het programma wordt omstreeks 12.15 uur afgesloten. Als dank voor hun deelname krijgen alle kinderen uit groep 8b van basisschool De Zeppelin een boomfeestdagbeker mee naar huis.

De Nationale Boomfeestdag is een jaarlijks terugkerend initiatief, dat al 49 jaar bestaat. Al jaren doet Barendrecht actief mee. Ieder jaar wordt samengewerkt met een andere schoolklas. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil door middel van de Boomfeestdag basisschooljeugd de noodzaak van een gezonde, groene leefomgeving laten inzien. De gemeente Barendrecht onderschrijft die gedachte.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht