Gemeente Arnhem

Boomfeestdag 2005 op de Geitenkamp

De nationale boomfeestdag wordt dit jaar gevierd op woensdag 16 maart. Dan planten 37 leerlingen uit groep 7 van De Witte school en De Vlindertuin een groot aantal bomen aan de Fokke Noordhofstraat op de Geitenkamp. De gemeente Arnhem en het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME) organiseren de boomfeestdag zoals altijd samen. Op 7 maart waren medewerkers van het CNME en de gemeente op bezoek bij de scholen die meedoen. Ze gaven de kinderen informatie over het doel van de Boomfeestdag en het nut van bomen voor hun leefomgeving. Aan de hand van een kaart van de buurt, een boomschijf en bosjes takken zijn de kinderen voorbereid op hun Boomfeestdag.

Op woensdag 16 maart is het dan zover. Om 10 uur verzamelen de leerlingen zich bij de Fokke Noordhofstraat. Wethouder Chris de Ronde plant daar, samen met een paar kinderen 2 sierkersen. En daarna kan iedereen aanpoten, want er moeten 24 krentebomen, 4 magnolias, 3 essen, 3 philodendrons en nog 3 sierkersen de grond in. Ze worden natuurlijk wel een handje geholpen door medewerkers van de gemeente.

Als het werk gedaan is, krijgt de hele groep in buurthuis De Grenspost iets te eten en te drinken. Koos de Vos van het CNME sluit de Boomfeestdag af en geeft de kinderen een herinnering aan de Boomfeestdag mee.

Arnhem, 14 maart 2005