Gemeente Rotterdam

Persinformatie week 11

Islam- & Integratiedebat Rotterdam

ISLAMDEBAT VOOR JONGEREN OVER ONDERWIJS EN WERK

(Moslim)jongeren staan centraal in het zevende Islam- & Integratiedebat. Welke positie nemen zij in de Rotterdamse samenleving in? Hoe staat het met het onderwijs en de economische situatie?

Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs & Integratie) treedt deze debatavond op als gastheer. Speciale gast is Arjan van Erkel. Alle jongeren krijgen uitgebreid de gelegenheid hun stem te laten horen. Wat vinden zij van hun eigen positie in de Rotterdamse samenleving? En wat verwachten ze hierbij van elkaar en van de politiek?

Achtergrond

De kansen voor moslimjongeren in het onderwijs en op werk zijn relatief klein. Hun opleidingsniveau is vaak lager en zij zijn vaker werkloos. Jonge moslims die wel goed zijn opgeleid ervaren dat het desondanks moeilijk is aan het werk te komen. Beelden over moslimjongeren bij werkgevers kunnen daarbij het krijgen van een baan in de weg staan.

Waar en wanneer

Woensdag 16 maart
Off_Corso, Kruiskade 22 te Rotterdam
Zaal open 19:00 uur, aanvang 19:30 uur

Entertainment

Speciaal voor dit jongerendebat treedt deze woensdagavond een aantal artiesten op. Waaronder de cabaretiers Sjaak en Hassan, de rappers Quizz en De Straatsoldaten en DJ Saïf. Deze laatste is de meest gewaardeerde DJ van Nederland in Maghreb style. Vanaf het eerste uur is hij al betrokken bij de dance-events van Marmoucha. Hij draait de populairste Chaabi, Raï en R&B.

Noot voor de redactie/